Jättekul

Jättekul att jag fortfarande inte har fått veta vart jag ska imorrn. Eller, jag vet skolan, men inte vart i skolan eller när. Skitstörande. Jag har skickat 3 mail och dessutom ringde jag i 3 timmar i fredags för att få veta skolan av vfu-samordnaren..

Men jag ska åka dit till 8 imorrn bitti, även fast jag mår skit nu. Jag ska presentera mig, men sen kommer jag nog att åka hem för att få vila ut min sjukdom  :P

Ett tappert försök

Jag sitter och letar fakta till berättelsen jag ska redovisa på tisdag. Eftersom läraren i fråga valde att berätta något från Uppsala tänkte jag ta nått närmare hemifrån och ska ta om hur Döda fallet uppkom var tanken. Dessutom är det lite ballt eftersom vi är i rakt nerstigande led från Vild-Hussens syster, som vi inte minns vad hon heter.. :P

Jaja.. Fortsätta vara tapper var det.


Fruktansvärt onödigt

Både igår och imorse när jag vaknade mådde jag strålande, om man bortser från lite ont i halsen.. Förstår inte att det är tvunget att bytas ut mot heltäppt näsa, yrt och tjockt och ont huvud och en jätteond hals.. Det är så taskigt. Min dag lär ju iaf bestå av att försöka kurera mig i den mån det går och försöka få tag i kontaktpersonen till VFU:n.. Jättedålig stil att inte svara på mailen när jag bara har fått en mailadress! Jag får skicka iväg ett till mail utifall att det jag skickade förut inte har kommit fram, eller nått liknande.

Kaninkort. :P

Kaninburen som Kasper har både designat och byggt. Duktig han är. :)


När man tar in kaninen för finbesök så tar hon sin givna plats i soffan. Det är ovanligt om hon inte hamnar där till slut. :P



Dessutom måste jag ju visa hur mycket päls hon har fått medan hon har varit ute. Hon är en riktig hårboll nu. :P





Annars måste ni ju få se att hon ser så rolig ut framifrån.. Jösses, så jag kan skratta åt det här, men det kanske bara beror på att jag är sjuk. ;)


Mamma, jag är suuuk

Det är sånna här dagar som man blir typ 3 år igen och bara vill bli omhändertagen av sin mamma.:P Speciellt nu när min omhändertagare har åkt till nationen och äter surströmming med föreningen han är med i. Tur att jag inte har nån näsa ifall han luktar en massa när han kommer hem. Jag tror jag nästan aldrig varit med om att det inte hjälper att snyta sig utan att näsan ändå är lika täppt. Usch.

Nä, jag ska ta och hitta mig en matlåda, för jag kan inte stå nog länge för att laga mat åt mig, så tur att det finns mat kvar.. Tjoho.:P

Ingen sömn

Jo, nog har jag sovit i natt, men inte har jag fått många timmars sammanhängande sömn. Vid 3 vaknade jag av att halsen gjorde så ont att jag var tvungen att knapra halstabletter ett tag. Vid 6 vaknade jag av att nässprayen hade slutat att verka och jag kunde inte andas, dessutom var jag tvungen att hämta läkerolen, som gör det lättare att sova eftersom det är mjuka halstabletter. Sen vaknade jag vid typ 8 igen och knaprade på en till halstablett. Men när jag vaknade vid 10 igen då gav jag upp. Så det så. Så, jag har väl sovit, men jag känner mig inte utvilad.

Nästan direkt när Fredrik åkte hem och Kasper kom tillbaka efter att ha skjutsat honom började jag frysa som en tok och blev sådär riktigt öm i hela kroppen. Trevligt av det att vänta så jag fick vara social först iaf. :P idag fryser jag inte lika mycket, men jag har ont i hela kroppen och nu är bihålorna också så pass ömma att det känns som om jag springer omkring med bly i ansiktet. :S Jag är så pass täppt också att jag har ätit en totalt smaklös frukost, med clementin och physalis, och en massa juice och 2 varma mackor, men allt har smakat likadant. Läskigt. :P

Just nu försöker jag övertala Kasper att åka på ICA och köpa lite mjölk så jag kan dricka varm oboy och hoppas på att halsen mår bättre av det.

Sådär

Nu har jag fått en praktikplats och jag har mailat till kontaktpersonen. Job well done. Dessutom har jag handlat halstabletter för flera veckor som det ser ut, men man vet aldrig. Fortsätter min hals att vara såhär så blir det bara åt skogen och jag får knarka halstabletter hela helgen. Förhoppningsvis mår jag bättre på måndag när jag ska vara på skolan då.

Ikväll kommer nog Fredrik hit, ska bli kul. :) Får väl se vad vi hittar på. Om inte annat kan vi ju smitta honom med lite baciller :P

Varför går ingenting som jag vill?

Ännu sjukare idag.. Jag har ont i halsen så det nästan skriker om det, och det gör till och med ont i öronen för att jag har så ont i halsen. :S Lektionsplaneringsredovisningen gick iaf bra, även om jag skulle ha ändrat ett par saker om jag fick göra om det, men så funkar jag alltid. Iom att jag känner mig ännu sämre idag vill jag inte gå ut på nationen ikväll heller som vi hade planerat, men jag får se hur jag mår ikväll istället, det kanske blir ändring ändå.

Nån praktikplats har jag inte fått än heller, eller har jag? På hemsidan står nämligen: VFU placerad enligt ovan & VFUplacering pågår. Det blir jag inte riktigt klok på. Det står alltså att jag både har och inte har plats, dessutom hittar jag inte skolan jag ska vara på nånstans heller, så antagligen har nått gått åt helvete. Jaja.. Jag har suttit i telefon nu stup i kvarten, men jag får inte tag på nån! Skit!

Lektionsplanering

Jösses. Det är jobbigt att vara lärare. Och då har jag inte ens hunnit börja vara lärare än.:P Nu på kvällen har Kasper och jag planerat redovisningen för imorrn. Det roligaste är väl egentligen att bägge två är halvhesa och jättesnoriga, så det kanske inte kommer att gå fantastiskt bra att höra vad jag säger eftersom jag absolut inte kan säga m eller n ibland, (bed det var ju inte så doga..:P) Kommit på vad jag ska ha för berättelse på tisdag har jag gjort också, bara att hoppas att jag klarar av det. Inte har jag fått nån praktikplats heller, och den börjar på måndag. Verkar jävligt lovande, eller hur?

Nu ska jag jollra runt lite här och sen ska vi sova, imorrn är det 10.15-12 som gäller.

Vilken chock!

När jag kom hem nu och satte mig så fridfullt framför datorn hade jag fått ett mail från CSN som talade om att dom hade fått uppgifter om att jag avslutat mina studier. Snällt, eller hur? Speciellt eftersom jag inte har avslutat nånting alls! Jaja, hur som helst är det uppklarat nu och jag kommer att få mina pengar, allt är frid och fröjd. :)

Halstablettsknarkare

Kasper har smittat mig! Den jäveln! Min näsa har börjat att rinna och vi sitter här och hostar, nyser och snorar om vartannat och varandra. Jättejobbigt. Skönt ändå med att vi var lediga idag, även om vi åkte på stan för att köpa busskort och gå på banken och lite sådär. Sen har vi pluggat, men också hunnit spela lite spel medan. Ett sånt där bra spel som man kan spela och plugga samtidigt, då det inte händer så himla mycket.:P Men nu har jag läst alla sidor som ska läsas, men jag ska skumma igenom dem en gång till iaf medan vi ser på CSI sen. :) Bra med pauser, eller hur? Sen är det bara hopp i säng innan det blir en ny skoldag imorron, efter den ska vi gå på stan. Jag måste ha nya inneskor tills vi ska börja träna och ska se om jag hittar några nya träningskläder också tror jag. Dessutom hittade jag 2 tröjor jag vill ha när vi sprang in en sväng på NewYorker idag, så om dom finns kvar i min storlek ska jag ha dom! Jag är en sån människa som inte gillar att gå i affärer i vanliga fall, men NewYorker gillar jag verkligen, min favvobutik. Ännu bättre ska det bli när vi kommit igång med träning och sånt så att jag verkligen kan ha allt dom säljer. :)

Tjolahopp

Imorrn är en sån där ledig dag som inte kommer att vara en ledig dag. Vi har ett par viktiga ärenden som vi ska ta tag i efter att vi har sovit ut (kan behövas eftersom sjuka börjar komma in i den här lägenheten). Sen är det en hel del plugg som gäller också, vi har ett par saker att göra..

Kaninen ska förresten sova sin första natt i sin nya lägenhet (uteburen på balkongen) och jag är nervös. Tänk om nån tar henne, rövar bort henne eller äter upp henne? Ojoj.. Dessutom finns det en hel del katter runt om här, tänk om nån skrämmer ihjäl henne. :S

Sjukling

Älskling är sjuk, han är ganska jättesjuk egentligen men var en duktig pojke och gick till skolan idag iaf. Vi har haft en jättehärlig föreläsning om berättande och sen ett "seminarium" om källor som var mindre roligt. Sen spurtade vi iväg till ett apotek för nässprej och ett ICA för lite smått och halstabletter.. ;)

Nä, nu är det nog dags för mat snart. :) Bara Kasper pratar klart med sin familj så jag kan ringa till min. Mamsen är också sjuk så det är nog hon som har smittat Kasper genom telefonen.. Fy! :P

Ombytta roller

Jag målade ett andra lager på taket till kaninburen. Vet ni vad Kasper gjorde/gör medan? Jo, han lagar mat. :) Inte mig emot inte, men nu ska jag nog gå och hjälpa honom lite grann. Jag kan ju iaf duka. ;)

Första dagen avklarad

En rivstart blev det på min tredje universitetstermin.. Helskotta vad saker det blev att göra helt plötsligt. Gruppindelningar hit och papper dit och dessutom under andra lektionen, som hade med planering att göra bidde det också ett grupparbete. Jag är lite misstänksamt inställd till min arbetspartner Kasper, han verkar mysko. :P Nä, men lättsamt ska det bli att arbeta tillsammans med nån jag verkligen känner och dessutom så bor vi ju ändå tillsammans, så av lättsamhetssynpunkt är det skitbra. ;) Sen blir det väl viljornas kamp eftersom vi båda två nästan hade det vi ville göra klart i huvudet, men alla vet väl att jag är mest envis? ;) Nä, det kommer nog att bli bra det här.

Två kursplaner ska jag ha analyserat tills imorrn, och på fredag har vi som sagt lektionsplaneringsredovisning, och nästa vecka börjar praktiken, och där ska vi också ha gjort nått.. ojoj.. jag tror jag har en diskussion på torsdag också.. Mycket blev det som sagt. ;)

Dessutom ska jag hinna städa, diska, laga mat, måla taket på kaninburen för andra gången och bara vara också.. Ojoj.. ;)

Again

Först mailade Kasper och kollade om det fanns platser på kinesiskan kvar, och vi fick platser och registrerade oss. Nu har vi räknat ut att vi i sånna fall kommer att måsta köpa böcker för minst 1500 kr den här terminen, och det ville inte jag. Så vi ska köpa en språkkurs istället om vi orkar.:P

Imorrn är första dagen i skolan på det nya året. Håll tummarna för att allt går bra.;)

Ingen lust

Tanken var att vi skulle köpa asfaltslim och tjärpapp till kaninburen, men hej och hå vad det var dyrt och i stora förpackningar. Det blev oljefärg istället, det skulle tydligen också gå bra.. så det så. :) Så nu är snart buren ihopskruvad, nu ska vi äta lunch/middag (vi måste göra matlåda sen till imorrn så det blir nog en omgång mat till) och sen ska jag ge mig till att måla då. :P Fantastiskt. Den blir nog jättebra, även om det inte alls såg ut som jag hade tänkt mig den och även omjag tycker att han har vänt takets lutning tvärt emot vad som vore smartast så blir det nog finfint för kaninen. :)

Tjoho!

Igår kväll ville inte bloggen leka med mig, men nu går det bra igen. :P Nu är jag vaken och det är väl dags att sätta lite fart. Imorrn har jag redan hunnit gått en lektion på skolan den  här tiden.. Bra Maria, tur att du vaknar i tid jämt. :P Jag ska bara tala om att jag älskar vår tvättstuga. Det är bara att gå dit och stoppa i tvätt ifall det finns en ledig maskin. Igår kväll fanns det 7 lediga (såklart för att det var lördag kväll, annars är fredag kvällar också bra när man har mycket tvätt. ;) ) så det gick i ett jehu att tvätta. Dessutom finns det flera skitstora torktumlare, så handdukar och påslakan blir torra på ett litet kick. :)Fantastiskt eller hur.. Haha, nu låter jag som en riktig hemmafru, och det, mina damer och herrar, är jag inte! ;)

Mohahaha!

Nu är jag inte ensam längre.. Mohahahha... Han var iofs lite brydd på mig Kasper eftersom det enda jag har pratat med här hemma har varit kaninen, mig själv och alla apparater i lägenheten. Så han skrattade högt åt mig när jag pratade med mikron. :P Men den bjöd jag på. Det är iaf fruktansvärt skönt att ha honom här hemma igen. :) Och sen imorrn ska vi åka och köpa takpapp och nått lim till uteburen till kaninen och montera ihop den och sådär. :) Lovely. Tvätta måste jag göra också.

Doooo something

Jag vill ha frukost.. men jag orkar inte göra nått.. Jag har varit lat nog att koka ägg, för de sköter sig själva så mycket som möjligt. :P Till middagen är jag åtminstone inte själv längre, utan då har Kasper kommit hem, hoppas jag. Han ska väl åka från Ludvika så snart som möjligt när han är klar med packning och kaninbur och sånt.. :P Men nu: FRUKOST!

Dags att ta tag?

Kanske är det dags att ta tag i döfläsket.:P Jag satt och tittade runt nyss för Kasper och jag pratade om att köpa simkort på Fyrishov här nu till hösten, men jag insåg att det var bättre att köpa träningskort på studenthälsan där det finns bassänger också + att man kan göra en massa annat. Dessutom är det typ samma pris om man struntar i klättringen, vilket jag hade planerat att göra.:P Jag vill ju vara smal och fin när vi åker till Kina nästa sommar. Det vore så mycket roligare att köpa en massa nya kläder billigt om man vet att man kommer att se bra ut i dem, eller hur?

Nu får vi väl se hur det blir med den idén.. :P

10 dagar

Jag insåg det nu att jag inte har bitit på naglarna på 10 dagar.. jag har till och med målat om dem idag. :) Jag är duktig!

Idag är jag lat

Så jag handlar imorrn istället.. Ingen fara på taket. Inte i kylen heller för den delen

Slut på puzzel

Nu måste jag ju plocka fram ett nytt. Det gick fortare än jag trodde faktiskt, men det kanske beror på att jag tittade på klockan igår och den var 3.00. :P Hoppsan. Men det är ju som sagt klart nu iaf. Så nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen och sen cykla iväg och handla. Tvätten väntar jag med tills Kasper kommer imorrn faktiskt. För jag tycker att han lika gärna kan vara med och göra nått vettigt. Fast han har ju varit skitduktig och byggt en utebur till kaninen i Ludvika, så det blir nog en liten utekanin av kaninen. Hoppas att jag mår bättre då, och att det inte blir så kallt på henne min lilla sprutt...


All denna väntan

Om 20 minuter börjar CSI och då ska jag äta glass. Om två dagar har Kasper kommit hem igen. Om 4 dagar har vi gått första dagen i skolan för terminen. Om lite drygt en vecka har jag haft min första praktikdag. All denna väntan. Nu när jag tänkte på praktiken knöt sig min mage. Jag är nervös. Tänk om jag inte är en bra lärare, tänk om jag inte kan svara på en enda av elevernas frågor. Tänk om jag inte kan lära ut på ett sätt som får dem att tycka att det är intressant. All denna väntan.

Jag har precis upptäckt att pussel inte är min stora talang.:P Jag skulle ha haft Sara här. Sara är pusselgiganten. :) Mamma är också skaplig, men henne såg jag ju nyss.. Jag tror inte jag har sett Sara på över ett år. Ojoj. Vi får åka och hälsa på henne i Sundsvall snart. Just nu tänker jag sätta mig vid pusslet, och sen äta min glass till CSI. Jag drack upp vinet mamma köpte när hon var här, så nu är jag jättetrött. ;P Men det är ganska skönt det också.

Usch då

Nu är det dags att laga mat talar min mage om för mig.. Ingen som vill komma och laga mat, diska och städa åt mig? Det vore såååå trevligt så ni vet inte.. Inte har jag tagit fram nått pussel än heller.. Jag fastnade för att sjunga ett tag. ;) Jag tror att min sångröst har försvunnit, och det gör mig deprimerad. :S

Men ååååååh!

Jag har varit vaken i max 5 timmar. Jag måste erkänna att jag var så groggy när jag vaknade att jag inte har en aning om klockan var 12 eller 12.30.. jag tror på det senare.. Dessa 5 timmar har iaf varit de tråkigaste någonsin tror jag. Vad ska jag göra? Kanske är det dags att ta fram ett pussel. Då har jag ju det jag gör iaf. :P

Det regnar fortfarande, men jag hade inte planerat att gå ut och gå ändå, så det var ju lugnt. Det kan få regna lite utan att det gör nått. Men jag är trött, känner mig helt slut och vet att jag borde både diska och städa (det kommer, det kommer) Bajamaja.

Look at this!

Jösses Amalia vilket förbaskat väder det är här.





Så.. Jag tar och kryper ihop i soffan med min godisskål istället. ;)


Sällan

Sällan har jag somnat så fort mitt huvud träffat kudden, och sällan har jag sovit så länge.:P Nu måste jag ju vara utvilad iaf. ;) Ska vi förresten slå vad om att jag snart blir sjuk för att jag har slappnat av?

Absolut inte

Just nu är jag sådär äckligt less. Sådär less där jag vill hitta på nått, men absolut inte vill göra nått. Förstår ni vad jag menar då? I och med att jag har varit vaken sen ca 7 imorse så borde jag väl egentligen gå och sova, men jag vet inte om jag vill. Det är så tråkigt att sova själv. Inte vill jag titta på nån film heller, det är ju så jobbigt.:P Att springa en sisådär 15 000 km vore skönt nu också, men det vill jag inte heller, det är ju becksvart ute. Skulle jag ta ett bad skulle jag somna, och jag orkar inte koncentrera mig på vare sig ett pussel eller ett spel nu. Nä, förlåt. Nu ska jag sluta gnälla. Jag tar nog med mig en bok och kryper upp i sängen iaf.

Jag måste bara dela med mig mitt favoritcitat från filmen Asterix och Britterna (ja jag vet att jag är barnslig, men dom är skitbra att sova till när man är ensam)

Vilka tjockisar? Här finns bara en, och han är inte tjock!


Om jag någonsin

Ifall jag tappar bort nått i den här lägenheten, och skriver förtvivlat om det här på bloggen. Påminn mig då om att leta i skåpet ovanför kylen. Där verkar allt ha hamnat.


Sugen

Jag halvsover där jag sitter.. Alltså har jag ställt ostkroksskålen framför näsan så att jag ska ha nått att göra och inte somna.. Vi får se hur mycket av So you think you can dance jag hinner se innan jag tvärsomnar i soffan. ;) Här, jag kan förresten lika gärna lägga ut den dans jag tyckte var härligast igår. :)


Man blir så arg på honom :P

Här är min andra favorit


Vad gör ni ikväll?

Halvt panikslagen

Efter varenda tenta, när det är dags att slappna av får jag panik. Helt enkelt av ren vana. Jag kommer på mig själv att hoppa upp ur soffan och tjuta: Men jag har ju inte läst nått och har så mycket att... nej just det. Jag kan faktiskt ta det lugnt.

Nu är jag snart själv igen. Och billös. Kasper tar med sig åbäket tillbaka till Ludvika. Kanske lika bra det. Det där bilen verkar hata mig. Är det inte soppatorsk så är det nått annat. Fantastiskt.. Men den är väldigt bra (harkel, host) Ingen som vill köpa en superbra bil?

Ikväll, när jag ändå är själv, har jag planerat att bara spela tv-spel, bygga pussel, titta på So you think you can dance, kanske till och med läsa lite vanlig bok. Möjligheterna är oändliga men jag lär väl slockna tidigt kanske.. Imorse var vi förresten tvungna att sprinta lite, för jag hade tänkt fel och när vi klev upp (6.45) trodde vi att bussen gick 7.30.. icke sa bussen och ville absolut gå 7.20. Så vi hade lite bråttom, men vi hann. Och det var ju det som var huvudsaken. Man vaknade ju till iaf. ;)

I'm the (wo)man

Tillbaka från tentan. Den tog 2 timmar (!) att skriva och jag tror absolut att det är ett solklart godkänt. Även om Kasper precis frågade en sak som jag insåg att jag skrev på kladdpapperet men inte på själva tentan. Äh, det var väl inte så noga.:P Det var iaf det bästa tentaupplägg dom haft och allt gick superbra. :) Bara att hoppas nu. ;)

Imorrn smäller det

Isch. jag är nervös inför omtentan. Just nu sitter jag och lyssnar på andra kapitlet i ljudboken och skriver av. Önskar att det var lätt att hitta studielitteraturen på nätet, alltså som ljudböcker, för även om jag gärna också läser skulle jag inte må ett dugg dåligt att höra allting också faktiskt. Det jag lyssnar på nu är inte ens litteratur som vi har, men jag har så svårt att minnas Sveriges historia, så jag tänkte att det var lika bra att lyssna på den också.:) Och den är helt okej. Fast, det tar lite lång tid att lyssna på den, pausa och skriva.. för även om kapitlet bara är ca 30 minuter får jag spader efter ett tag och gör nått annat. + då att jag måste pausa när jag ska skriva, annars blir jag ju helt snurrig.:P

Sen blir det väl lite seminariefrågor också.. får se om det blir nån gammal tenta.. men.. diskutera ska vi iaf.;)

Helsike vilket helvete

Jag skulle hämta Kasper på stationen jag. Men det var massa ombyggnationer, så jag skulle åka ner till hamnen/kajen och vända. Väl där stannade bilen och vägrade starta. Och en liten farbror kom fram och sa: Du vet väl att du har punka va? Och nä. det visste jag inte. mätaren visade 20 liter, men kasper konstaterade att det förhoppningsvis bara var en tom tank. Däckbytet lyckades efter kanske 45 minuter (Kasper var tvungen att gå ner dit jag stod från centralen också) efter att vi hade fått lånat en annan domkraft av en farbror.:P Jag fick en vägbeskrivning till en mack (bara 40 minuter fram och tillbaka sa hon) från 2 personer som skulle ha skjutsat mig om det inte vore för att de hade möten klockan 13 bägge 2.  Iaf knallade jag "glatt" iväg med 5litersdunken i näven för en av oss var tvungen att stanna kvar eftersom vi inte hade någon penna att skriva en lapp till lapplisorna på. Efter ca 20 minuter hittar jag en mack (efter att ha frågat om hjälp en gång till), tankar och går tillbaka. Iaf var problemet löst eftersom det var tom tank. Jävla mätare!

Till detta hör också att vi inte har sovit särskilt mycket nån av oss (Kasper 1 timme, jag ca 5) och Kasper hade ätit en liten macka och jag ingenting. Så nu är vi hungriga som bara attan.

Härifrån kan dagen bara bli bättre!

Älskling

Om en timme ska jag vara nere på station här.. Undrar hur lång tid det tar att köra dit idag. Och jag undrar hur mycket byggarbete det är runt centralen.. hmm.. äh, det är sånt som märks. Iaf så kommer min älskling hit om en timme, och jag längtar så efter att få pussas och kramas, och inte vara själv. :P För att ha varit själv i ca 2 veckor (- den dag jag satt på nationen, men jag var ju ändå ensam hemma) så tycker jag att jag har klarat mig galant. ;)

Lite dåligt det var på OS nu då. 1an=beach volley, 24an=vanlig volley (tror jag, jag tittade inte så noga)

Vad ska jag göra nu då?

Egentligen vore det mest smarta alternatviet att soooova, eftersom jag måste kliva upp imorrn och hämta kasper (11.30, men vadå, jag måste duscha först?) men jag är inte särskilt trött. Nu funderar jag allvarligt på att hitta ett tv-spel, men det låter så jobbigt att byta kabel bakom tvn. jag gör kanske det imorrn istället med kasper sover. För det lär han göra då han inte kommer att få sova så mycket inatt.

Nä, jag sätter mig helt enkelt bara framför tv:n istället. :P


Duktig dag

Även fast jag sov längre än vad jag skulle, och även fast jag har kikat en massa på OS, så har jag snart hunnit lyssna på ett kapitel i ljudboken och skrivit ner det viktiga. Det var 25 minuter att lyssna på, och hittills har det tagit bra många timmat pga att jag måste pausa och skriva. :P Jag har ett kapitel kvar efter också, så det ska jag fixa efter Bones. fast, jag måste nog prata med mamma först tror jag. Har hunnit laga mat och ätit också, så jag är faktiskt helt nöjd med min dag idag. :) Jag är duktig. Har läst igenom 2 av kapitlen i "lexikonet" också som jag ska skriva av vissa saker i sen. Fast, jag vet inte hur mycket skriva av det blir ur det, eftersom jag inte behöver vara med på inskrivningen på tisdag. Det är nog ganska tur egentligen. All tid som jag har på mig är välkommen. Ojoj.

Jag bara sover och sover

Riktigt så illa så att jag vaknade nyss är det inte. Men jag ställde klockan på 10.30 och minns absolut inte att jag har stängt av den. Lovande va? :P Inatt ska jag verkligen försöka lägga mig i tid, och det hoppas jag ska gå bra faktiskt. :P Men jag känner mig själv, och när jag är ensam är jag gärna vaken mycket länge. Tur för mig att Kasper kommer imorrn så han kan tvinga mig att sova så att jag får sova vettiga tider i kroppen fram till tentan.

Min nya taktik är förresten att läsa en vanlig bok på kvällarna, bara för att låta allt sjunka in lite mer och för att slappna av mer. Hela dagarna, även om jag inte pluggar, sitter jag och funderar på olika saker i modern historia som jag inte känner att jag har riktig koll på.. Så jag tror att jag behöver slappna av lite. :) Nu sitter jag och småläser framför OS. ;)

Funderingar

Jag sitter mest och funderar på vad jag ska ge Kasper när han fyller 20 om lite mer än en månad. Inte vågar jag skriva ut något av det jag funderar på eftersom han ibland får för sig att läsa min blogg, och han får speciellt för sig det när han inte är hemma. Och det är han ju inte nu.

Så nu frågar jag er. Vad ger man till en 20årig kille? :P Presenter har aldrig varit min starka sida.

Oh, my dog

HAHAHAHA!

5 timmar

Jag har varit vaken i ca 5 timmar nu.. Det är ju lite roligt.:P Å andra sidan har jag hunnit kika igenom mitt "lexikon" från 1991, och ska sätta mig och skriva lite om de många saker som jag har strykit under i den. Det är mest för min egen skull eftersom jag är jättedålig på att skilja på alla ideologier, och vad många termer står för. Så jag hoppas att det går bra. Ju mer jag hinner skriva också, desto mindre gör det ifall jag är med på inskrivningen med Sandra på tisdag.. Men just nu känner jag mig lite stressad och ofokuserad, fast det beror nog allra mest på huvudvärken. Jag har till och med glasögon på mig idag. Och det ska jag tala om är mycket ovanligt. Nån gång det här året ska jag göra en riktig synkoll igen och fixa nya glasögon. De jag har på mig nu är från högstadiet. :P Och skärpan stämmer nog inte direkt alls. Men, bättre än inget.

Nä, göra lite mat snart, och skriva, skriva, skriva. ;)


Jösses

Nu har jag vaknat.. Eller, inte precis nyss för jag har hunnit prata med Kasper också. men det var ju inte så noga. jag har ju iaf fått sova ut nu då.;P Idag ska jag sitta och kolla igenom lite asker för att vara säker på att jag kan så mycket som möjligt. men först vill jag har frukost. :)

Nuså

Nu har jag läst ut alla mina historieböcker. Nu är det bara att hoppas på att jag minns nått fram till tentan, men det kommer jag ju att få svar på i helgen och mån-tis då jag ska plugga järnet. Tror jag ska gå och lägga mig snart, så jag vaknar nån vettig tid imorrn. ;)

Tiny tree trimmer

Den här är så söt att man bara vill äta upp den.;)

Hoppsan, där vaknade jag visst

Oj.. Inte var det nått drag på nationen direkt, men jag har haft det väldigt trevligt ändå med Sandra där vi satt i två timmar.  Två personer totalt kom, och dem fick vi skicka vidare på en gång för det var nått speciellt. :P Men, som sagt, vi har fikat och haft det trevligt ändå. :)

När jag kom hem pratade jag en sväng med mamsen, men sen skulle jag titta lite på friidrotten som dragit igång.. Men helt plötsligt så vaknade jag nyss och jag har väl sovit i runt en halvtimme. Nu är jag ju trött igen, illa. :P läsa bok ska jag iaf göra nu, det är väl dags att starta med det nu kanske. ;)

Wey

Om 10 minuter går min buss, så nu ska jag börja strosa iväg. :)

Ett under!

Jag tog mig upp idag igen! Ett under med tanke på att jag inte kan ha sovit många minuter över 5 timmar i natt. Men vad spelar det för roll? Jag är fruktansvärt mycket piggare idag än vad jag var igår, och det känns skönt iaf. :) Nu har jag lite mer än en halvtimme på mig att göra mig i ordning och gå till bussen, men det är inte nån lång halvtimme, så jag måste nog sätta lite fart tror jag. ;)

Vad ska ni göra idag?

En glad liten maskjävel

Idag har det varit en dålig dag. Vissa vet mer än andra vilken fruktansvärt dålig dag det har varit. Som exempel kan tas att jag har varit dötrött hela dagen (fram till nu ska sägas när jag faktiskt ska gå och lägga mig) och därför knappt har kunnat läst nått (Att jag har läst 70-80 sidor har inget med det att göra). jag har iaf inte läst så mycket som jag borde. Jag har gråtit, av trötthet, av ledsamhet och av ensamhet.:P  Hade det varit i högstadiet nu hade jag satt på mig min glada mask och gått till skolan, och bara varit. Inte idag. Idag fick jag gråta bäst jag ville. Fantastiskt.

Hade tänkt lägga på lite tid så jag fick sova imorrn, eftersom jag knappt sovit på 2 dygn. Ja.. Men så blev det inte. Istället ska jag in till nationen imorrn bitti och hjälpa nya studenter som vill skriva in sig på Norrlands nation. Så alla som ska börja i Uppsala och vill vara med i Norrlands nation, kom imorrn mellan 10-12 för då sitter jag där. ;) Alla säger Tjoho: Tjoho!

Undrar om jag ska se på CSI ändå, och läsa ett par sidor till. Det betyde mindre läsning imorrn och jag kan sova när jag kommer hem då också.. sådetså. ;P

Hysteriskt roligt



Jag skrattar så jag nästan gråter när jag ser den här. ;)

Jag saknar dig

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here, waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here, waiting for you

Det var väl då fan

Jag har inte vaknat till ordentligt än. Det leder till att jag absolut inte kan sätta mig med näsan i en bok för då skulle allt bara börja snurra. Kan det kanske vara så att mindre än 5 timmars sömn inte är så fantastiskt? Jaja.. Det märks i natt då jag förhoppningsvis kommer att sova som en klubbad säl. Men vi får väl ändå hoppas att jag vaknar till innan så jag hinner läsa en massa. Annars blir det jäääätteilla. :P

Ungefär såhär stort gäspar jag idag

Jag blir så glad

Jag kan ingenting om dans. :P Det ska jag erkänna här och nu. Men jag tycker det är ganska roligt att titta på dom som kan. ;P

Katee & Joshua - Broadway


Katee & Joshua - Hip hop


Och här grät jag.:P Kanske för att jag är så blödig. Men mest för att meningen bakom koreografin var så fin. Koreografen hade gjort den för att glädja sin dotter som inte hade nån motorik alls, och kunde inte prata, utan hon pratade med ögonen och sken upp varje gång hon såg nån dansa.

Kherington & Twitch - Wienervals

Inte särskilt mycket bättre

Nä, jag måste faktsikt medge att jag fortfarande känner mig lika trött som när jag klev upp för 1,5 timmar sen.. så jag vet inte. Jag kanske går och sover nån gång mitt på dagen, bara en liten middagslur sådär. ;) Men jag har fått i mig frukost iaf, så vi får väl se om jag vaknar till snart eller inte.. Just nu känns det bara jobbigt.

Herre Jösses och lite till!

Ser ni!? Jag är vaaaaken!!!! Att jag håller på att dö av ren trötthet är ju en helt annan sak.. Har sovit mindre än 5 timmar inatt, men det är bara att inse att det är större chans att jag somnar i vettig tid ifall jag kliver upp såhär fruktansvärt tidigt. Sen om det är bättre att somna vid 20 än att somna vid 4 vette fanken.;) Tjoho vilket helvete.. Idag ska jag läsa en massa. Och skyffla kaninbajs.:P Men jag ska vakna och äta frukost först.. Jag skulle behöva bada i kaffe tror jag...

7 timmar

Om lite drygt 7 timmar ska jag kliva upp.. Jag SKA! Måste vända dygnet tillrätta och, ja, det är väl det bästa att göra. Att börja redan nu alltså. Kasper skrattade när jag berättade att jag varit ensam i en vecka idag, och han skrattade enbart för att om 6 dagar, kommer han hit, och om 7 dagar, alltså på onsdag efter tentan, åker han tillbaka till Ludvika. Fast, tiden har gått fortare än vad jag trodde den skulle göra, och vi hoppas på att den fortsätter göra det också. Men inte för fort! Jag måste ju hinna lära mig allt till tentan.;P

Godnatt!

jag lyckas alltid

Även om jag alltid får en trög start med läsningen så lyckas jag ju ändå läsa ganska mycket under den tid jag faktiskt läser. Idag har det hittills blivit ca 60 sidor, och jag ska se på Numbers innan jag lägger mig, vilket betyder en hel del sidor till i pauserna. ;)

Idag har inte heller varit en fantastisk pluggdag. Men jag läser och jag läser i en massa pauser. Huvudet känns trött och helslut och det är väl det också som får mig att välja bort att plugga hela dagarna.. även om det kanske skulle behövas så hoppas jag på att det funkar att  vila sig i form..;) Låta det sjunka in lite... Sova skulle jag behöva göra snart också, men jag ska se på CSI först som börjar om en halvtimme. Hoppas att jag inte har sett det... Nä.. lite fart nu Maria så blir nog det här bra.. Ska läsa minst 20 sidor till innan jag får gå och lägga mig.. då har jag 200 sidor kvar sen.;)

Frukten av dagens arbete. ;)

Sådär... Nu har mitt kamerabatteri laddats och jag kan lägga upp bilderna på mitt (för ovanlighetens skull) lyckade bakförsök. :)

Jag börjar väl med pajen. Jag måste erkänna att jag tyckte att bären blev lite sura, men jag tycker nästan alltid att bär är surt.:P Själva pajdegen blev iaf supergod. :)






Muffinsarna blev perfekta, enligt min mening. Men det är bara för att jag älskar choklad så mycket :)




Sen måste jag ju visa vilket jävla väder det blev här medan jag bakade. Det smällde till som fan (ursäkta)






Jag hade kunnat dött nyss.. Skulle klicka på publicera, men det kom tillbaka ett tomt inlägg :S Men som tur så fanns det sparat... Puh. ;)

Fruktansvärt gott

Batteriet dog i kameran, så ni får se frukten av mitt slit senare. ;) Men det blev supergott iaf. :D

Jösses

För ett tag sen kom det världens åskdån.. från att vara jättefint till pissväder till fint igen på max 10 minuter.. fantastiskt.. Tvärregn blev det och jag har tagit flera kort på det, men det får vi ta sen. Pajen är klar, muffinsen står i ugnen, och jag är nöjd med min dag. Trots att jag inte har börjat läsa än. :S Det får jag ta sen till en bit paj. Pajen gick superfort att göra, men det beror nog mest på att jag gjorde en minipaj för att jag inte hade så mycket bär. En hallon/blåbär/björnbärspaj blev det.:P Och muffinsen är chokladmuffins med lite björnbär i, jag slog i det som var kvar i asken. :) Jag är helstolt över mig själv, det är bara det att jag hatar att diska, och det är ju det som är kvar.. attan också.:P Får göra det sen nån gång, kanske imorrn. ;P Nu ska jag bara vänta på muffinsarna, sen måste jag nog göra mig nån mat. Det kommer också att gå jättefort eftersom jag har rester som jag hittade i frysen. Fantastiskt. ;)

Döfärdig

Jag tror jag dör... Hur ska jag orka baka i denna värme? Höll på att dö bara av att gå från garaget med min handling, och det är inte direkt skitlångt.. Nog långt iofs när man är själv och har 3 påsar att bära.. ojoj.. Nä, det är väl dags att jag sätter igång. Jag ska åtminstone baka en sak idag, så får vi se om det blir paj eller muffins. Muffins lät så härligt lätt just nu. ;P

Dags att komma igång

Nä, usch så lat jag har varit nu idag. Först kom jag inte upp, och sen.. har jag sprätt omkring och inte gjort så mycket annat än duschat och ätit frukost. Fast å andra sidan tog jag lite tid på mig och gjorde en smoothie på jordgubbarna jag hittade i frysen och apelsinjuice. Helt okej, och gjorde ju att man blev ännu mer mätt. :) Och det är ju bra. Nä, nu är det dags att hoppa igång och fli iväg mig och handla så jag kan baka så att jag kan läsa.. Låter som en idé va?


Vad gör ni idag?

inte det

Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig upp klockan 10. Anledningen till det blev att jag inte somnade förrän närmare 4.30. Istället för dun var det cement i kuddarna kändes det som.. Hoppas det blir bättre ikväll.. Nä, frukost  nu. Och så åka och handla då så jag kan baka paj.

Såklart

Såklart att jag inte lyckades ta mig i säng då jag skulle. Fast, jo, men jag kom på att jag glömt stänga av mina "nedlåningar" och det tycker sambon att man ska göra, så då gör jag det. ;P För jag är så snäll. Så därför blev det en tripp ut hit till datorn igen.. Inte är jag särskilt trött heller, men lär ju vara det vid 10 eftersom jag inte fått sova nog mycket.. Bra bra.:P  Om jag börjar läsa nästa bok somnar jag nog garanterat på en gång nästan.;P

Vi provar igen:         Godnatt. ;)

Läggdags

Nu ska jag gå och sova. Tidigare än vad jag gjort på en vecka, men å andra sidan har jag planerat att kliva upp 10 (flämt!) imorrn också. Vi får väl se hur det går med det. Hade planerat att handla lite som jag glömde förra ggn, dessutom har jag planerat att baka paj, för jag hittade bär i frysen. Hallon/blåbärspaj. Gott. :) Hittade björnbär och jordgubbar i frysen med, men jag tror jag gör nått annat av dom.. Kanske björnbärs- och chokladmuffins? Kan det vara nått? Jaja.. Vi får väl se, jag brukar vara bra på att planera saker jag ska göra men mindre bra på att verkligen göra dem. ;)

Godnatt folket!

Platt kanin

Kaninen och jag åt en nektarin tillsammans nyss. Hon är lite kräsen den dära.:P Vindruvor, nektariner, äpple och morot går bra.. men pellets är tydligen äckligt.. Det tyckte iofs min förra kanin också, så det var väl inget nytt. Och jag skulle också hellre äta allt än pellets så. :P Hon låter skitroligt när hon äter "blöt" frukt, och sen slickar hon sig så tjusigt runt truten. Nu sitter vi och myser här framför datorn. Hon är så mjuk och gosig :) Vi var ute på promenad idag, eller.. jag stod still med kopplet i näven och pratade med mamsen, och kaninen skuttade runt. Tyvärr så kom det en moped/mc (jag tittade inte så noga men jag antar att det var en moped). Tur att vi har ett sånt koppel som är att dra ut till 5 meter säger jag bara.. Annars hade hon nog försvunnit, för jag hade nog tappat kopplet. Jag har aldrig sett den kaninen få så mycket fart och aldrig har jag sett henne bli så platt (inte av påkörning utan av skräck). Sen hoppade hon frivilligt upp på balkongen och såg ut som om hon var redo att gå in och stanna inne för alltid. Ojoj.. Det var nästan såhär fast med ett annat koppel ;P


På nått sätt

På nått sätt har det inte alls gått lika bra att läsa de här senaste dagarna. Det gick till och med bättre då jag hade stenont i huvudet. Men å andra sidan känner jag mig konstant trött nu istället, så jag vet inte vad som är sämre. Jag har väl ca 30 sidor kvar i den här boken, och sen har jag bara 1 bok kvar (ca 300 sidor), men jag hoppas att jag har läst klart allt tors/fre så jag kan gå igenom en massa igen istället. Det vore himla skönt. :) Måste försöka vända tillbaka mitt dygn också, med tanke på att det är 8 dagar till tentan, och den börjar 8.00. Stackars Kasper som måste jobba dagen innan, åka hit med tåg, plugga med mig och sen gå på tenta på en tid där han egentligen ligger och sover eftersom han slutar kl 6 på mornarna i vanliga fall. Så mig är det inte så synd om, för det är ju helt mitt eget fel. :P

Min dag i bilder.:P





Lite OS har jag hunnit med också, och jag måste erkänna att jag inte direkt har tokläst hittills idag. ;P

Sen måste jag bara påpeka att jag faktiskt har fått fingrarna ur och målat naglarna. Det syns inte så bra hur korta naglar jag har, men jag tog en bild på dem ändå.:P


Jag vill också

Jag vill också vara superbra på nått.. men men.. så är det inte, och så lär det väl vara.. för jag kan absolut inte rita, och jag har 15 vänsterfötter, så jag kan inte dansa. När jag gick i högstadiet och var lessen var och varannan dag så kunde jag skriva musik, inte fantastisk musik, men musik ändå. Och jag kan väl sjunga på nått sätt, ibland, kanske..  Just nu vet jag inte ens hur man pluggar.:P 13 år i skola och jag har ingen aning om hur man pluggar... fantastiskt.. Äh.. jag får väl fortsätta läsa som jag gör nu.. prova en gång till iaf. ;)



Jag, Kasper och lillebror på Grönan den 2/8. Vi var faktiskt till och med på TV i 2,5 sekunder.. Det ni. ;)

Dåligt

Det gick förjäkla dåligt att logga in här igår kväll, så jag sket i det efter ett par försök och satte mig och läste istället. 70 sidor läste jag ändå igår, trots att jag började vid 20.00. 70 sidor kvar i den boken nu, och det måste jag ju klara idag tycker jag;) Sen är det bara en bok kvar innan jag har läst allt, men då måste jag ju undersöka om jag minns nått och om jag kan argumentera nog för att klara omtentan.. Tjoho..

Men först är det lite frukost och OS som gäller. Fast, jag kan nog läsa en del under tiden också, för det lär väl blir fotboll snart.. Nått jag aldrig har fattat: 20 stollar som springer efter samma boll, och 2 stollar som inte vill ha den hos sig alls... Nä.. knepigt.. Hockey är ju samma sak, fast på skridskor, och man kanske inte är lika många, vad vet jag? :P

Ha en superhärlig dag. :)

Bad Maria.. Baaaad

Nä, jag ska inte ta ett bad, utan jag är dum.. eller, utan karaktär. Idag har inte varit en bra pluggdag. Första gången jag öppnade boken var i pauserna för extreme home makeover, och då lagade jag mat samtidigt.:P Men men.. man får väl se det som att man behöver en paus ibland. Igår läste jag ju trots allt minst 120 sidor, så jag får väl vara lite nöjd med mig själv. Dessutom är ju inte kvällen slut än heller, så jag hinner ju läsa ett tag till iaf. ;)

Balklänning

Jag har fått en önskan av Sofie att visa min balklänning. Men jag hittade inte min balbild. :S Så mamma fick scanna in den hon fick och så får jag lägga ut den. Det syns inte riktigt hur den ser ut, men jag tog ett par andra kort på hängande klänning. Ingen ryggbild, för jag kan inte få på mig saken själv. :P



Här är då balbilden som togs i skolans matsal. :)



Och här är den bästa bild jag kan erbjuda på klänningen när den hänger. :P Jag älskar den iaf, men har ingen aning om jag fortfarande kan ha den. :S Det måste jag prova sen när kasper kommer hem. :P

Bläckfiskar

Jag har spenderat en del av mnia sista timmars sömn på att drömma konstiga saker. En dröm handlade om att vi gjorde inbrott nånstans, jag, Kasper och nån till. inte minns jag vad vi stal men jag minns att dom fick göra sig av med det fort..
En annan dröm handlade om bläckfiskar, att dom höll i en med tentaklerna och sen försökte äta upp en. :P Tillslut (då jag satte mig käpprätt upp i sängen) hade jag tre fyra stycken på mig som försökte hålla ner mig under vattnet.. Läskigt. :P Jag är nog mästare på knepiga drömmar.

Nä, undrar om jag ska gå och hoppa in i duschen, eller om jag måste vakna lite till först.:P Ska ringa en kompis som fyller år idag också. :)


Nä, nu blir det godnatt

Jag förstår inte att jag alltid upptäcker vad klockan är 2.30. :P
Godnatt!

Länge leve vetenskapen

"Under första hälften av 1800-talet hade fortplantningens mekanismer upptäckts och den gamla synen på kvinnan som en "ofullständig" man kunde inte längre upprätthållas. Upptäckten av ägget fick kvinnan att framstå som en självständig och nödvändig partner vid befruktningen."
Nordens historia sid 232-233

Tack och lov för vetenskapen? :P



Jag ljög. Längre ner på samma sida står:

"En dansk gynekolog publicerade 1892 en upplysningsbok om kvinnohygien, där han hävdade att det var skadligt för kvinnans fruktsamhet om hon läste i puberteten"


Vem vet?

Hmm.. Jag har förlagt mitt balkort, och kan verkligen inte hitta det. Nu blir jag nästan upprörd. Jaja.. jag får leta åt klänningen istället och knäppa kort på den, inte lika roligt som att kunna lägga ut balbilden men den kommer väl den också nån gång...

En hel del gjort

Nu har jag läst 40 sidor idag, hunnit prata med både mamma (och hörde när hon hittade åt kvittot som var här, hemma. ;P ) och Kasper (som ska bygga utebur åt kaninen). Dessutom har jag hunnit msna med Marie, och sett bilder på hennes söta systerson. Har också hunnit se flera simsponsavsnitt och ätit glass.. Jisses. I'm on fire.;) Nu blir det väl middag sen nån gång och så ska jag läsa mer. Har faktiskt "bara" 80 sidor kvar i den boken, hoppas jag hinner läsa den idag. Bones klockan 20. :) Och sen tyst vittne 21. men då läser jag i pauserna så blir det strålande. ;) Kanske var det en bra idé att kliva upp tidigare (host 11.. host. ;P)

Tur att jag har det här trollet att prata med iaf. ;)

Grejhojt

Jag hatar att vakna av väckarklockan. Det är verkligen bland det värsta som finns men det var tur ändå att jag ställde den, för annars hade jag ju fortfarande sovit, och det kanske hade varit mindre bra. :P Jag läste två sidor i den  nya boken innan jag somnade igår. Fantastiskt. Det verkar inte särskilt mycket mer spännande den faktiskt men det märks när jag kommit igång. Det är bara 120 sidor i den också, så det känns faktiskt överkomligt. ;)

Duktiga Maria ger sig själv en klapp på axeln

Idag har jag läst knappt 90 sidor. Det tycker jag förtjänar en applåd *applåderar för mig själv, eftersom det inte finns nån annan jäkel i den här lägenheten som kan applådera åt mig* Vi får se om jag orkar börja på nästa bok innan jag somnar eller inte.. Fast först tror jag att jag vill spela lite hjärndött spel, bara för att.. Men det märks också.. Dock är jag superstolt över mig själv. :D

Simpsons

Hittade åt 19e säsongen av Simpsons så nu tittar jag på den och pluggar emellanåt sådär.:) Trött börjar jag bli av nån fruktanvärt konstig anledning men eftersom jag knappt läst nått idag så måste jag vara uppe åtminstone ett tag till. Vi får väl se hur det blir med det.;) Kanske man skulle ta och äta lite glass.

Tjoho

Nä, nu ska jag snart ta och fixa mig nån mat. Jag har fortfarande ont i huvudet, så jag ska ta en ipren igen också, och hoppas på det bästa. Dagens fantastiska middag kommer att bestå av köttbullar och makaroner/spaghetti. Sen måste jag nog äta lite glass också, bara för att det är så synd om mig som har så ont i huvudet.;)

Är det nått bra på TV ikväll?

It's killing me

Huvudvärken fortsätter men när jag pratade med Kasper klack det till i minnesbanken. Från och med 6an har jag haft spänningshuvudvärk för att jag stressar så mycket. Konstigt egentligen eftersom jag aldrig känner mig stressad, och har egentligen väldigt lite att stressa inför, men så är det ändå. Antingen är det spänningshuvudvärk, vätskebrist eller kaninallergi.. Hoppas på nått av de 2 första, det vore jobbigt att sälja min älskling :S Men hur som helst så kommer både huvudvärk och andra sjukdomssymptom när jag stressar inför tentor eller föreställningar. Båda ggrna jag var med i spex så höll jag på att förgås av yrsel, huvudvärk och illamående. Inför den senaste låg jag ner på golvet både före och efter, var tydligen likblek och mådde skit, men lyckades få energi under föreställningen.. Det är så man gör det.;)

Om inte

Om inte Bergman hade smsat hade jag nog fortfarande sovit tror jag.. Fy mig. Vaknade 10.30 när hon smsade första gången, men huvudet ville inte vakna ordentligt. Nu är jag ju uppe iaf  och det är ju alltid nått. Jag har fortfarande drygt 80 sidor kvar i min bok så det är väl bara att sätta igång. Dock känns inte huvudet som om det vill vara med idag heller. Satan!

Ojdå

Nu blev klockan sådär löjligt mycket som jag inte tyckte att den skulle bli. Men så blir det väl när man inte tittar efter utan är alldeles inne i ett spel.. Jaja.. jag går väl och lägger mig nu istället då. ;)

Godnatt

CSI

Med lite tur har jag inte sett CSIavsnittet som börjar nu 23.30. Så då får jag iaf nått att göra ett tag.. Jag kollade på osinvigningen på 1an. det var väl ett sammandrag, men jag tittade inte på allt, men när dom tände elden såg jag iaf. Det var förhimla fränt. :D

Klockan är inte ens 23.30 och jag är faktiskt ganska trött, det måste jag erkänna. Men jag kommer nog inte att kunna sova på ett par timmar än iaf.. synd:P

Bäst att sluta

Jag har druckit ca 1,5 liter saft såhär på kvällskröken.. Nu är det bäst att jag slutar så det inte blir att vakna varannan timme och måste kuta på toa.. det vore ju jobbigt som bara attan. För ett tag sen tänkte jag: Jösses så länge jag har varit ensam nu, det går ju ändå riktigt bra. Sen kom jag på att det är andra dagen jag är ensam och att det nästan är 2 veckor kvar tills Kasper kommer. Och då är han bara över dagen för den 20e har vi omtenta och när han har skrivit den så åker han tillbaka till Ludvika för att jobba några dagar till.. Så det kanske inte är så att jag har varit ensam skitlänge. Men det går helt okej ändå faktiskt. Över förväntan. ;)

Bara för att jag har så tråkigt var jag tvungen att titta på lite revybilder. Hittade de här från min första revy nånsin. Då var jag Daga, och skulle inte spela gravid, vi bara knöt en kudde på min mage och över mina bröst ändå... fantastiskt. :P Det var nån efteråt som frågade efter min bantningskur eftersom det gick så fort att gå ner i vikt. ;)






Jag saknar min revygrupp därhemma. Jag har provat på spex här, men det känns inte alls lika bra. Nä, min revygrupp i Sikås, jag saknar dom allihop. Men speciellt mysHenrik och Anki.. Nä, nu blir jag snart gråtmild.. Snyft. När vi ändå pratar om saker som jag saknar kan jag nämna mitt blonda hår. ;)

Mår lite bättre

Men om det är pga middagen eller iprentabletten vet jag inte.. Men det var ju inte så noga. Bättre mår jag iaf. Däremot så har jag nog gett upp lite av läsningen, för det känns som om det inte vill funka riktigt med huvudet idag, så kanske behöver jag lite paus bara.. Lär säkert läsa lite mer idag också, men absolut inte som jag gjort innan idag.. Tjoho.

Inte en bra dag

Jag ska försöka tvinga i mig lite middag nu.. men jag mår ganska dåligt, så jag får nog ta mig en huvudvärkstablett också när jag ändå är på språng.. Ska slänga min lins också, har nog haft den lite för länge nu..

Det bidde en..

Sväng till ica och så köpte jag en saftflaska.. För antagligen så är det som vnligt när jag har ont i huvudet, ett tecken på vätskebrist..  Så nu ska jag hinka massa vätska, försöka få i mig nån middag, och sen vette fan vad jag ska göra.. Titta på AFV om en timme iaf.. sen får vi se. :)

Nä nu

Nu ska jag gå ut på en promenad.. bara för att jag är så fruktansvärt less på att vara inomhus.. Ont i huvudet har jag också, vilket jag antar har med att göra att jag är inne.. sådetså...

Helt tom..

Jag läser och läser och nu känner jag mig heltom i huvudet.. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. :P Dock känner jag mig ju lite smart eftersom jag varit jätteduktig och tagit den minst intressanta boken först. Det betyder ju att det antagligen kommer att gå lättare att läsa nästa bok. Och jag har faktiskt bara ca 100 sidor kvar i den här boken nu.. Ekonomisk historia - Europa och Amerika 1500-1990.. Ändå är det bara de sista 200 åren jag läser nu.. men ojoj... :P

Dags att ta itu med det

Med fukost i magen och britain's next top model3 på youtube ska jag fortsätta min taktik: Titta på ett avsnitt, läsa 10 sidor, osv... Det funkade förra gången jag gjorde så, det är den enda tentan som jag klarat. Och det beror nog mest på att jag faktiskt läser om jag gör på det sättet.;) När jag har gjort så ett tag ska jag nog spela nått spel, om jag hittar nått som duger. Annars har jag en jävla massa pussel. :P

Vad gör ni idag?

Bara pissväder

Nä, jag tror jag går och lägger mig, drar täcket över huvudet och låter bli att kliva upp tills det blir bättre väder, vad tros om den idén? :P Eller så tar jag och kurar ihop mig i soffan med historieboken och ser glad ut istället.. Så lär det ju bli .;)

Nyvaken

Nu blev det ett sånt där sent uppvaknande igen.. Men jag har sovit en halvtimme längre, låg och läste en massa så jag kom till ett kapitel jag vet är skitviktigt: Imperialismen. Så det blir att ta itu med det idag. :P Det var ett sånt där jobbigt uppvaknande också: Ni vet sånna dagar man vaknar och tror att det är mitt i natten och att man kan sova i flera timmar till.. Inte då.

Kanske man ska försöka tvinga i sig nån frukost, och sen läsa, läsa, läsa... och blogga, blogga, blogga.. för det verkar ju vara det jag gör på dagarna.. Men jag är ganska nöjd ändå. :) Dock har jag inte bestämt mig hur jag ska göra med
distanskursen än. Jag kan ju alltid köpa böckerna, börja kursen och gillar jag den inte, hoppa av och sälja böckerna.. Hmm.. hur göra?

Nä, godnatt

Tydligen hade jag sett miami inkavsnittet.. så jag går och lägger mig istället. ;)

Godnatt!

Börjar bli sent nu

Känns som man är ensam online överallt nu. :P Hade planerat att gå och lägga mig snart, ska kika lite på miami ink bara som börjar nu vid 02.00... Jaja.. Får väl se om jag läser nån mer sida bok också.. ;)

Fått prata min halvtimme

Idag har jag pratat med folk i max en halvtimme. Om man räknar bort msn eller på bloggen då jag ju faktiskt aldrig yttrar ett ord. Vi kan också ta bort allt jag sagt till kaninen eller för mig själv eller allt jag sagt till tvn. :P Mamma ringde mitt på dagen nån gång och kasper har jag fått prata med nu... Vilken lycka.. ;P

Nu ska jag fortsätta titta på CSI :P Sen kanske jag ska läsa lite till.. Konstiga jag blir inte trött när jag är ensam heller.. Mystifikt



Jag längtar tills du är här hos mig igen

Så tråkigt

Jag har så tråkigt.. det är nästan så att jag frivilligt sätter mig och läser snart.:P

Vad gör ni?

Allt ser ut som skit

Idag har varit en sån där dag då jag inte har varit hungrig alls, och ändå har jag knappt ätit nått. Av nån konstig anledning funkar jag så när jag är ensam, jag äter extremt lite men är aldrig hungrig.. konstigt egentligen. :P Nån dag nu måste jag nog ta och städa, det ser ganska stökigt ut här. Tvätta måste jag göra igen också. Sänglinnena mamma och lillebror använde och även handdukar.. Tjoho, nått att göra.:P men om jag känner mig rätt så kommer jag inte att orka göra det på ett par dagar än.. men det märks ju.

Jag tror att jag tappat den

Min plugglusta är borta. Den fanns där i morse så den har nog bara lagt sig på ett sånt där bra ställe där man inte hittar åt den igen förrän om ett par veckor/månader/år. Blä.. Hur som helst så ska jag titta klart på hells kitchen och sen läsa och läsa och läsa.. lär nog stanna uppe bra länge i natt med.. Tjoho. ;P

Nähä

Det tog liksom slut på shear geniusavsnitt.. skit it då. :P Då får jag väl ta och laga mig nån middag istället, sätta mig framför tv:n och läsa lite emellanåt.. Tjoho... :P

Shit!

Klockan är 4! Vart försvann den här dagen?  Kanske dags att sluta äta vindruvor så att jag vill ha nån middag sen nån gång istället. :P Ska fortsätta läsa lite bok ett tag till innan jag ser på ett till avsnitt av shear genius 2.. Det är min taktik nu.. Ett avsnitt av det, och så läsa bok.. ett avsnitt, läsa bok osv. ni fattar. ;P Dock måste jag erkänna att det säkert kommer att bli en hel del inlägg de här 2 veckorna eftersom jag är själv och behöver saker att göra ;) Jag får väl börja sprinta omkring och ta kort.. om det blr bättre väder vill säga. :P

I'm a sucker

Nu ska jag snart ta fram min bok och läsa ett tag, sen ska jag fortsätta titta på shear genius 2 på youtube. :P Jag skulle också vilja kunna göra nått sånt där, alltså vara helbra på något.. men inte det.:P Äh, jag får väl vara nöjd med att vara skaplig på en hel del saker istället. Så det så.

Vilket pissväder det är idag förresten. Sånt där riktigt pissregn som man blir dyngsur av, det upptäckte jag när jag skulle åka och handla. Hur som helst så kom jag hem med cappucinopulver, vindruvor, nektariner och... godis. :P inte mitt fel att jag är en sucker for socker. ;) Fanns en av mina favoritgodisar, marsipan med överdrag av choklad.. Gott. :)

To the book and beyond.

Vad ska jag göra?

Köpa böcker för minst 800 kronor och gå distanskursen Marknad och Organisation 50% samtidigt som jag läser till historielärare 100%

eller

Skita i distanskursen, spara minst 800 kronor och bara läsa historielärare

Alldeles för sent

För ca 20 minuter sen pallrade jag mig upp.. men.. när man går och lägger sig 3.30 så får man väl skylla sig själv.  Jag har planerat att åka och handla idag, bara för att kunna ha nått att göra.. lite frukt, lite glass, och sen får vi väl se vad jag hittar på... När jag kommer hem har jag iaf en jävla lång date med historieböcker.. Jag behöver nog en massa frukt.. Ojoj.. 

Bilder från Sthlm

Här kan ni se lite bilder från sthlm i lördags.. Dom är inte så många.. men jag orkar helt enkelt inte. ;P Det är iaf på den 2 augusti. ;)

Alldeles ensam

För ca 1 timme sen kom jag hem från att ha skjutsat mamma och Mats till tåget i Gävle.. Läskigt egentligen att dom tjänade på att åka tåg därifrån och betala bensinen för mig istället för att åka härifrån.. men men.. tydligen så var det cityfesten där i helgen så det var en hel jävla massa folk ute där också. Men då fick vi ju titta på det också..

Nu är det väldigt tyst här hemma hos mig... Kommer att vara det i 2 veckor till också.. Jösses

Vad ska jag hitta på?

Snart ska vi nog åka mot Gävle.. eller, om ett par timmar iaf.. Vad ska jag göra sen när jag kommer hem till en nästan helt tom lägenhet (om man räknar bort kaninen och alla möbler är den helt tom) Jag har inte varit själv på 2 månader om inte mer, så vad ska jag hitta på sen? OS har ju inte ens börjat. Jag som inte är intresserad av att röra på mig själv tycker att friidrott är skitkul att titta på, jag sitter och hoppar och tjoar.. :P Inte på alla grenar, marathon är en gren som jag inte begriper mig på alls, eller gång för den delen.. Men det är väl så det ska vara, smaken är ju som baken.

Nä, jag får se överglad ut och gömma min näsa i en historiebok. 2 veckor till omtentan och jag har bra många boksidor att läsa tills dess.. Tjoho


Vad var det jag sa?

Naglarna är borta.. Någon av dem lossnade, och då sket jag i det och tog bort dom allihop.. så nu har jag mina korta stumpar igen.. men det ska väl bli ändring på det.. nu när jag blir själv imorrn så får jag väl småpilla på med sånt för att få dagarna att gå. ;)

Nä, nu blir det godnat.. Imorrn måste jag faktiskt kliva upp.. suck.

Snäll mamma

har tur jag som har en snäll mamma... Jag hittade en massa kläder på rea på New Yorker  som jag tänkte köpa mig.. men hon gav mig dem.. 4 t-shirtar, så nu är jag riktgit glad.:) Dessutom har hon gett mig ett myggnät till balkongdörren också.. Skitbra:)

ikväll blir det glass med fruktsallad (jag hittade jordgubbar för 15 kr) och lite vin till morden i midsomer.. imorrn ska jag skjutsa dem till gävle för då ska de åka hem. man tjänar en massa på att åka från gävle istället för Uppsala, så vi ska fara omkring i gävle ett tag också då.:P

Ännu en försovning

Mina fingertoppar är halvt bortdomnade av lösnaglarna, så dom åker nog av snart :P Jag brukar lessna på dem efter ca en dag iaf så.. Idag hade jag planerat att inte sova så länge men det gjorde jag ändå. Nu ska vi väl snart åka in på stan, bara jag får flytta över lite bilder från mammas telefon till datorn så.

Jag har fått besked från vhs nu att jag kom in på distanskursen jag hade sökt.. så nu får vi se vad som händer sen i höst ifall jag väljer att fortsätta på den eller inte..

Halvtamt försök

Ibland brukar jag få för mig att försöka sluta bita på naglarna.. det är den ovana jag har som aldrig någonsin har släppt.. Jag kan sluta, det vet jag, för det har jag gjort tusentals gånger, men jag börjar alltid igen.:P Om jag sköter naglarna och alltid har dem målade så går det finfint, men det orkar jag aldrig i längden.. längsta avbrottet jag haft måste ha varit ca 6-8 månader, men det kom tillbaka..

Nu ska jag alltså göra ett nytt halvtamt försök till att sluta, så nu har jag satt på lösnaglar, bara för att jag inte gillar att ha nagellack på mina korta stumpar.. Det har resulterat i att det här inlägget tagit tre gånger så lång tid att skriva än vad det brukar göra.. Men det är väl en vanesak antar jag...

ikväll åt vi alltså middag på Java, hur gott som helst och jag rullade därifrån.. Nu börjar jag känna mig sugen på nått sött, så jag tror jag ska ta en bit banankaka.:P Vi har spelat spel ikväll också. Så ska det låta och Cluedo...

Vad har ni gjort ikväll?

Mycket att göra

Idag är en hetsig dag.. Vi ska tvätta (håller på), diska (håller på), färga mammas hår och handla innan klockan 17.00 då vi ska åka på Java och äta. :P Men det lär nog bli lite senare middag än tänkt. :P Mammas hår är färgat nu, hon ska precis skölja det.:P Sen är det bara handlingen kvar innan vi kan åka och äta.. Mhm.. Mongolisk bbq. :) och lite thaimat också.. Det ska bli såååå gott så ni vet inte..

Mina bilder från sommarkrysset lär nog inte komma upp förrän framemot helgen förresten, för jag har ingen tid att sitta och bläddra bland sånt nu..:P Vi stod så långt bort också så alla bilder min kamera tog blev ganska suddiga, men det fick väl vara så.:P

Nya planer

Kasper skulle åka tåg hem ikväll, men tåget han skulle åka var fullt och det som fanns kvar kostade 350 kronor. Så vi kommer att åka till Ludvika en sväng allihop nu idag och så får jag med mig kaninen hem också, det blir ju jättebra.:) Då slipper jag vara ensam när mamma och lillebror åker hem. Skitbra. :)

Gravhögarna var förresten intressanta. inte själva gravhögarna som så, men texten runt dem. ;)

Blöt dag

Igår var det riktigt mycket regn i Sthlm. När vi kom dit spöregnade det (i Uppsala var det bara lite mulet när vi åkte) men det blev bättre så vi kikade lite på prideparaden. :) Uppehållet höll sig fram till grönan, då det började skvittra igen.. men även det blev bättre efter ett tag, så med ponchosar så åkte vi karuseller i omgångar. :) Vi kikade lite på genrepet till sommarkrysset och sen åt vi nått också (i regn).. Fick bra ståplatser för att kika på sommarkrysset (bilder kommer sen) bara för att vi ställde oss där 45 minuter innan allt skulle börja... Men i mitten av programmet började det att spöregna, man blev verkligen genomblöt. Tack gode gud för ponchosarna säger jag.:P Dock gick vi lite innan eftersom vi ville hinna med tåget som gick 22.11 hem, men vi hade sett Brolle sjunga Ta mig till Havet på genrepet, så det gjorde inte hur mycket som helst ändå.. Såg förresten Junior(?) från So you think you can dance scandinavia också. Han dansade till It's raining men. :P  Vi hade riktigt trevligt, även om jag rådde Bergman att inte komma pga att det såg ut att bli mer regn. Max en halvtimme senare började det regna som satan, så det var nog ett bra råd, eller vad tror du Bergman? :P

Idag har vi planerat att åka till Gamla Uppsala och titta på gravhögarna som finns. Kan ju vara bra för en historiestuderande att ha sett dem, och nu passar det ju bra. Speciellt eftersom jag slipper köra nu när Kasper är här. Det gäller att passa på medan man kan. ;P

Ser helt okej ut.

Vädret ser okej ut för dagen. Hoppas att det håller i sig så att det blir en härlig eftermiddag på grönan. Det sista man vill är ju att behöva stå där ute i regnet... Vi hade planerat att kika på sommarkrysset också. Brolle Jr ska vara med så det kanske kan vara nått.:P Fast det bästa är såklart att Kasper möter upp, så jag får träffa honom en dag också. Så får vi se om Bergman dyker upp sen på kvällen..

Vad ska ni göra idag?

Kanske man borde...

... ta och sova lite. Eftersom vi ska upp skapligt tidigt imorrn.. och jag hade planerat att läsa ett par sidor först..

Godnatt!

Nostalgisånger

Har kommit in i en nostalgiperiod där jag lyssnar på en massa av det jag lyssnade på när jag var yngre. Bl a pojkband som Backstreet Boys och Westlife. Så nu ska jag visa er två av mina favoritWestlifelåtar, som jag fortfarande tycker är superfina, men som jag hade glömt bort.:P


Westlife - You make me feel

Westlife - More than words

Så fina.:)

Lyckats

Jag har lyckats att läsa 50 sidor ändå sen jag kom hem från ICA. Det är på ca 2,5 timme det.. Nu skummade jag iofs ganska mycket, men huvudsaken är att jag läser det, eller hur? :P

Mat, och snart ska vi åka till min tremänning, det ska bli kul att få se lite.:)

Abban dabban och satan i gatan

Jag tror jag har en migränattack. Tror beror på att jag egentligen inte har ont i huvudet, men att jag knappt ser något framför mig. Jag som skulle läsa så mycket idag.. Skit också. Dessutom ska vi åka och hälsa på en av mina tremänningar ikväll. Hon har precis flyttat ihop med sin karl här i Uppsala, så det ska bli kul att se hur hon bor. :) Om jag ser nått vill säga. Just nu är jag iaf extremt ljuskänslig och kommer nog att lägga mig och vila ett tag, eftersom det är jag som ska köra sen.. Anfallet började på ICA maxi, så folk trodde säkert att jag hade både ticks och var full. Mamma fick köra därifrån, vilken tur att hon fanns..

Tagit igen sömn?

Måste ha varit något sånt jag gjort, för inatt har jag sovit som en stock.. Eller som en klubbad säl. minst 10 timmar har jag iaf sovit, och det var riktigt skönt att få sova en hel natt utan att vakna nån gång. Idag är en mulen dag, vilket inte gör ett dugg enligt mig, för det är varmt ändå, så det känns skönt att det inte blir alldles för hett, utan det räcker med en mulen 25 graders dag. Så här får det gärna vara imorgon också.

Pluggdagen kommer detta att kallas för, för jag är tvungen att läsa en hel del för att hinna med den sista boken som kasper ska ta med sig tillbaka när vi byter böcker på söndag. Just nu är jag bara glad för att jag får kramas imorgon, och för att jag ska få sova med honom en natt iaf.. Sen är det ca 2 veckor, så åker jag till Ludvika och hämtar honom och alla saker och så åker vi hem och skriver omtenta, och sen ska han tillbaka till Ludvika igen och jobba till och med natten mellan fredag-lördag. Sen kommer han hem och är hos mig igen. :) Wey :D