Nyklippt..

Klippte mig idag..men eftersom kameran saknar batterier blir det inget kort.:P men jag är iaf nöjd, även om det känns kort... Mamsen ska klippa sig nu och sen ska vi åka och simma.. efter en vilohelg ska det bli skönt att göra det igen.:D

Mindre än 12 timmar

Det är till och med enbart ca 10 timmar tills jag hämtar Kasper. :D Jag har precis vaknat.. jag tycker att jag bara sover och sover.. Men dagen består av att ladda ipoden med musik så jag kan ta med den när jag ska köra till östersund... Maria och BMWn.. Får se om vi simmar idag, jag och mamsen, men jag tror inte det.. någon vilodag får man väl ha va? Och helgerna lät lagom som vilodagar.:P Men frukost vill jag nog ha nuuu!

Mer lyckad

Havregrynsgröten var mer lyckad, hade mer salt i sig.:) så den var godare.. faktiskt.:) Nu spelar jag lite sims2 innan jag ska lägga mig och läsa bok.. imorrn kommer Kasper hit och är här uppe i 2 veckor.. sen kanske han tar kaninen med sig, om man får ta med sig sånna på bussen.. bara att hoppas på det.:P

Badminton

Idag är det faktiskt lite mer sol och lite varmare än vad det har varit så länge som jag har varit här och hälsat på. Inte ett regnmoln i sikte, måste vara första gången... Lillebror och jag har spelat lite badminton framför kaninpublik men gav upp när det började blåsa...

Frukosten idag var bland det värsta jag vet: Havregrynsgröt... Men det är enkelt, billigt och går jäkligt snabbt.. Dessutom har det lite kalorier, så det var också bra.:) Och förhoppningsvis mättar det länge.. Hoppas hoppas...

1 km

Idag har jag simmat 1 km.. och det kan jag säga gjorde att jag blev trött.. men det var ju liksom det som var meningen också:P Jag är helnöjd med min insats och kan till och med få äta lite godis sen ikväll.. woho.;P men först vill jag ha mat. :)

Numb

Igår var jag avtrubbad, eller bortdomnad kanske är ett bättre ord, i hela kroppen.. Jag tyckte inte att jag kände något annat än att det skulle vara ganska skönt att få åka hem igen nu... till lägenheten, till rutinerna, till Uppsala, till Kasper... Tack och lov så finns Konrad.. Min räddare i nöden och favoritkramkompis.. Men han är nästan lika elak som Kasper, för Konrad är i Blekinge.. Vilken jäkel, eller hur? Hur som helst så är det Konrad som brukar få mina paniksms så jag får gnälla av mig lite, och jag är väldigt glad att han finns...

Nu är det dags för lite bokläsning... Woho, eller vad säger ni folket?

World history, a new perspective

Omslagsbild: ISBN 9780712665728, World History 
Min fantastiska historiebok.. inte konstigt att det går långsamt..

Stackars ensam kanin.

Kaninen har säkert aptråkigt ute i friggeboden, men så är det när mamma säger nej till att ha henne i huset.. Hon brukar få vara på altanen, men det har regnat så förskräckligt de senaste dagarna att hon helt enkelt fått vara kvar där inne.. Imorrn måste hon nog får komma och kramas lite.. Jag saknar henne..

3 dagar har mamma och jag varit duktiga och trotsat väder och vind och åkt och simmat.. Vi är såååå duktiga, eller hur? Idag simmade jag 750 meter bara för att det kändes så himla bra, och jag hade säkert fortsatt om det inte varit för att det började regna och vi hade handdukarna ute.. Men jag är stolt över oss.. Kallt som satan ute men vi tar oss ändå dit, och dessutom ner i vattnet.. fantastiskt, eller hur? ;)

Jag ska väl fortsätta läsa bok.. Jag kan inte påstå att jag längtar, fast det känns lättsammare nu när det är sommar och det inte känns lika nära allt annat..

Viktmål

Jag sitter och tittar på den sida som jag är medlem i.. Mitt mål som jag hade satt var 17 kilo innan den 28 juli.. Det är lite mer än en månad dit, och enligt mammas och pappas våg har jag inte rört mig neråt ett dugg... det gör ont.. jag som har varit duktig och slutat med en massa som jag åt förut, och jag har rört mig mer.. bara att hoppas på att vågen visar fel och att jag får en glad överraskning när jag kommer hem igen..

Men jag har iaf tagit nya tag.. Jag ska skriva in allt jag äter, för det har jag slarvat med. Och mamma och jag var och simmade våra 500 meter idag igen.. Även fast det blåste och inte ens var 15 grader varmt, det var närmare 12.. Då blir jag lite stolt över mig själv.:) Kanske går det att hitta nått bra och lite mindre kaloririkt kakrecept att prova på.. För jag vill vara smala Maria igen, då mådde jag bättre...

Såklart

Såklart att det blev kugg på sista tentan.. 17 poäng.. 30 var godkänd, så extremkuggning kallas det för.. nu har jag lite mindre än 2 månader på mig att lära mig allt igen.. Egentligen är det ju så himla intressant, men det vägrar fastna i huvudet på mig.. Jätteirriterande.. men jag ska vara jätteduktig och sätta mig och börja läsa nu på en gång..:)

Mamma och jag har börjat att simma, på utebadet här i ström, där det faktiskt är gratis att bada. Brabra.. Vi ska börja lugnt och den här veckan ska vi "bara" simma 500 meter om dagen.. Mina knän är tydligen dåliga, eller ledbanden bakom, för där har jag ont idag.. Vi hoppas att det blir bättre iom att vi ska försöka simma varje dag, hur dåligt väder det än är (förutom i åska)..

plugga på var det.. Woho.. ;)

Stephanie Plum




Just nu läser jag den här boken... Igen.. ;) Jag har läst dom böckerna som har kommit ut (såvitt jag vet, om det inte har kommit en 14nde?) Älskar dem.. Helt underbara.. Mamma har dem men när jag flyttade var jag helt enkelt tvungen att köpa en egen uppsättning.. tror jag har till den 10nde boken, har inte orkat köpa nån annan än...:) men det kommer.. Hur som helst är det strålande böcker.. Spring och köp, eller låna..:)

De handlar om Stephanie Plum, prisjägare. Om än inte en alldeles perfekt sådan..:P Hon lyckas alltid hamna i trubbel, och har flera män i sitt liv... Och världens ballaste mormor.. Resten får ni läsa...;)

Ny spegel

Spegeln jag ville ha fanns kvar.. tur var väl det.. den rymdes i bagaget också, ännu bättre. ;)
Jag förstår inte att det bara ska vara pissväder här, men om jag skulle åka tillbaka till uppsala så skulle det säkert bli världens finväder här men inte där.. Bara bajs nu.. ;)

Loppis.. igen... :P

imorrn ska mamma och jag åka på dollar och på loppis.. blir en annan spegel än den jag köpt redan.. om den är kvar vill säga.. jag hoppas... den andra spegeln jag köpte var alldeles för stor så det gick inte alls att få in i bilen.. men hoppas hoppas.. :P

Lite sömn

Jag kunde inte somna inatt.. Så jag lade mig och tittade på sex and the cityfilmen.. Vilket slutade med att jag grät eftersom jag saknade Kasper så mycket... Det har gått 4 dagar.. Woho... Men filmen var helt okej. :P Jaja.. hur som helst så somnade jag vid 3.30, efter att ha sett en bit av the producers också.. Ställde klockan på 10 för att inte sova bort dagen, och idag är det ta mig fan finväder.. Får väl se hur länge bara.. :P


Dagarna går

Men dom går ganska långsamt måste jag erkänna.. Jag har hunnit klippa en gräsmatta för 2 gången i mitt liv, hur pinsamt det än är att medge.;) Jobbigt var det också, vilket kanske är ännu jobbigare att medge.. Jag spelar tv-spel, äter och sover.. Det består mina dagar av.. nästan iaf.;)

Ett förbaskat pissväder är det också.. Nästan konstant regnande.. skitjobbigt. Igår var den enda dagen då det varit fint ett längre tag tycker jag.. men det avbröts av åskväder så det skallrade i huset.. fy abban...

Första dagen på länge

Faktiskt första dagen sen jag kom hit hem som det inte har regnat nästan hela dagen. Känns bra.:P Kanske finns hopp för sommar här med. Kasper börjat sitt jobb inatt.. och jag vill också ha jobb, fast ändå inte.. Det ska bli skönt att få vara ledig ett tag, även om det betyder ganska mycket mindre pengar.. Men skit samma..

Loppisfynd

2 dagar nu har vi varit på loppis.:) Igår fyndade jag världens billigaste (men inte nyaste) soda streamer.:) Kostade mig en 10a;)

 

Sen idag efter att vi skjutsade Kasper till stan var vi inne på loppis i Hammerdal där jag fyndade mig en stor spegel för 80 kronor.. Vi måste hitta på ett sätt att hänga upp den bara.. och komma på hur jag ska få med mig den ner.:P Jag köpte även en tavla (20 kr) som jag blev förälskad i.:) Och en nalle puhbok (20 kr).




Så.. Nu ska jag snart sova min första natt som gräsänka för den här sommaren.. Och det gillar jag inget vidare måste jag säga.:P

Farmors begravning

Idag var det den dagen.. Dagen jag faktiskt inte trodde att jag skulle gråta särskilt mycket på.. Det kändes inte så innan.. Men, det gick ju som det gick med det. Vi hann sjunga en sång Mats och jag, sen berättade prästen om hur farmor hade varit, och då fick jag stenhålla tillbaka tårarna för att klara av den andra sången.. det resulterade i att jag struntade i texten utan fokuserade på att inte gråta.. Sen grät jag konstant resten av begravningen.. Men det var fint.. Mycket fint..

Mest en massa träning

Jag och lillebror tränar som attan inför farmors begravning.. För mig är det skitnervöst eftersom jag inte har sjungit för folk sen jag slutade 3an (nästan iaf) och min röst är inte som den var.. Imorrn ska vi till Tåsjö kyrka och träna där, för att höra ackustik och sånt.. Låter spännande va? Åka 7,5 mil för att träna lite. det ni.;)

Tittade på balen idag också... Stackars dom som var tvungna att stå ute i det här kalla vädret som har varit här idag. Varit jättefint i flera veckor tydligen, ända tills idag. Hoppas på att studenten blir bättre bara, annars blir det illa.:P

Annars så läser jag en massa.. Vanliga böcker.. Helt underbart.:) Jag som alltid har varit en bokmal, men som inte har fått läst en riktig bok på jättelänge. Som jag har saknat det. Det är bokläsning som min sommar kommer att bestå av.:)

Ojojoj

Dålig uppdatering från min sida.. Dock har jag ju knappt några läsare, så jag har inga att säga förlåt till.. Förutom mamsen.. Så förlåt mamma.;)

Idag har vi varit i Furuvik utanför Gävle och tittat på djur och åkt lite karusell tillsammans med Kaspers familj. Skitmysig heldag.. Men jag måste säga att hade vi inte kommit in gratis och fått åkband hade jag inte tyckt att det hade varit värt det. För så roligt var det inte, men mysigt.. Och jag har klappat en kamel.. ;)

Imorrn bitti är det Strömsund för fulla muggar som gäller..  Vi ska åka tidigt så vi kommer fram tidigt, det är taktiken. Och taktiken sen vi kom hem har varit att: Packa! Men vad packar man när man ska vara hemma i ca 2 månader? Jo: allt! ;)

Så trött

Jag sov 4 timmar inatt.. Antagligen tentanerverna som inte lät mig sova. Och så klev vi upp halv 7, och åkte 7.20 och sen skrev jag tenta i ca 3 timmar.. Mitt huvud är tomt och slut, men det hindrade inte mig från att panikartat sätta mig helt rakt när vi åt middag och halvskrika: Vi måste plugga! Men, nä, det måste vi inte. Inte än. Inte förrän resultaten kommer. Hoppas han rättar dom fort.

Dock gör Kasper mig glad, när vi plockade bort tvätt idag så tog han ett av mina halternecklinnen och stod och vred på det i flera minuter:Var är det andra axelbandet?

Tentan gick..

Njae.. Det gick väl inte hyperbra.. Men jag har svarat på alla frågor iaf, och det är ju alltid bra, eller hur? ;) Däremot är det sommarlov nu, och jag spenderade den första timmen med att sitta och läsa en vanlig bok medan jag väntade på att Kasper skulle tenta klart.. Det är varmt i Uppsala idag. Fruktansvärt.. Lite för varmt för min smak, svettas ju floder när det är så här.. usch..

Ikväll kommer Kaspers familj, och imorrn ska vi till Furuvik och vara en dag. På lördag åker vi upp till Strömsund, vi och kaninen. :)

Förhoppningar

Om tentamakaren är snäll och gör tentan enbart på seminariefrågor kan detta faktiskt lyckas, för jag kan åtminstone halvbesvara alla seminariefrågorna.. Det blir värre om han hittar på saker själv, då får vi hoppas att han är snäll och frågar om saker som jag kan ändå.;) Håll tummarna för mig!
Jag tror inte att jag startar en dator imorrn, för vi måste åka härifrån 20 över 7.. Wooopie! ;)

tentapl-(k)-ugg

Vi pluggar och vi pluggar, men jag känner på mig att den här tentan inte kommer att vara en dans på rosor. Just nu sitter vi och pratar om politiken i Norden, och politisk historia åker in genom det ena örat och ut genom det andra. Inte blir det bättre av att filuren som gav oss några papper på första föreläsningen har skrivit fel tal för allmän rösträtt på olika länder.. kul.. lätt att lära sig då hörni!

Nä, jag ska verkligen försöka imorrn, och hoppas på att klara det så pass bradåligt att jag får komplettera iaf, och det borde jag ju kunna klara tycker jag, det har jag ju gjort på alla de andra tentorna;)

Hade jag varit ensam hemma så hade jag dött!

Mitt på dagen idag så hör vi både Kasper och jag hur det klonkar i sovrummet, som att nånting slår mot blomkrukorna. Jösses, tänker jag; är det en tjuv som försöker knalla in genom det lilla sovrumsfönstret som är på glänt? Knallar in i sovrummet och ser en katt som tillhör nån i nått hus här runtom sitta och boxas med en av mina blommor. Hallå!? Dessutom var det en trög katt som vägrade flytta på sig tills att jag stängde fönstret en hel del, då valde han/hon/den/det att purket gå iväg... Jösses.. Men hade jag varit ensam hemma hade jag fått panik säkert. :S

PANIK!

Jag hittar inte batteriladdaren till kameran! PANIK! Var är den?

Finns så mycket annat

Det finns så mycket som är "roligare" än att plugga. Diska tillexempel.. fast det var inte så roligt det heller. Däremot ska vi handla, tanka (innan det blir ännu dyrare) och äta middag med Fredrik på Java.. woho.;P Men vi ska plugga också. Jag lovar! Dock, först är det handling och tanka monstret som gäller.;)

Grillkväll

Nu har vi haft en helmysig kväll med Fredrik. Vi grillade både det ena och det andra, köttbullar, txistorra (stavas?) äh, en korv, revben, champinjoner och ananas.:) Det var så gott och nu är jag så mätt men är ändå sugen på glass.. Men jag ska låta bli.. Ska vara duktig. ;)

Jag sov inte längre..

Kasper ligger fortfarande och sover.. Jag har ingen aning om när detta hände senast, att jag var först med att kliva upp.. Hmm.. nu hörs det ju rent hur innehållsrikt mitt liv är, eller hur? ;)
Jaja.. Idag ska det pluggas lite, och möjligtvis ska jag spela brännboll med spexet, om jag orkar ta mig de kanske 200-300 meterna dit dom ska vara. annars ska vi nog vara med Fredrik tror jag., kanske, om han har tid med oss mitt i all pluggning...

Vad ska du göra idag?