Sommarsemester - New York dag2

Det som är bra med jetlag är ju ändå att man somnar tidigt och vaknar tidigt så klockan 8 var vi på språng. Först en frukost ute på New Yorks gator och sen mot Empire State Building.
 
 
Massa massa försäljare igen, man ska då köpa turer och biljetter och ja, ni fattar. En man var väldigt noga med att om vi inte köpte biljetter av honom så skulle det vara en timme (!) kö till Empire state building, bara för att få köpa biljetterna och äääääännu längre för att få komma upp. Honom ignorerade vi och på fem minuter hade vi kommit in i byggnaden, köpt biljetter och fått gå mot hissarna. Det var vi, och hela Asien som åkte hiss. Henrik som är lång stack upp med minst ett huvud ovanför alla andra.
 
Tyvärr valde vi den dag som var mest dimmig och regnig till att åka upp så man såg inte hur långt som helst men ändå, utsikten är fantastisk. Så en liten bildbomb från utsikten:
 
Dessutom fanns det två väldigt trötta människor i toppen på byggnaden också.
 
Vi drog en snabbsväng inne på Macys innan vi insåg att de hade både goda kakor och gratis internet så då blev vi stationerade ett litet tag. Sen valde vi att ta tunnelbana (hej stisslisa igen) mot Brooklyn för att gå över Brooklyn Bridge. Det var väldigt speciellt att gå mot Manhattan och se alla skyskrapor växa mot en.
 
Sen valde vi att gå mot Chinatown för att äta lunch och vidare till Little Italy för gelato på maten.
Little Italy fastnade tydligen inte på bild.
 
Det är stort New York så sen knallade vi mot hotellet för att vila. Det betydde alltså ett antal kilometer med lite stopp i kyrkor, affärer och på parkbänkar.
 
Vi lyckades träffa på Flat Iron building som ser väldigt speciellt ut.
 
Dagens höjdpunkt för mig var bokad långt i förväg 
 
- The Phantom of the Opera med Peter Jöback som fantomen. Det var otroligt fantastiskt underbart.Vi satt dessutom bra till, längst fram på bakre balkongen så det fanns inget som störde intrycken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback