Jag kommer bli en superbra lärare!

Imorrn börjar jag 8.15. 8.15!! Har ni nån aning om hur tidigt det är egentligen? :( Dessutom har jag två föreläsningar med två timmars hål emellan.. Great...

Hur ska jag klara av att bli lärare med heldagar och sånt? :O

Hjärnan hänger inte med idag

Jag är så trött i huvudet. Tror att det beror på att föreläsaren inte använder PowerPoint utan bara pratar och pratar i två timmar. Det gäller att både lyssna, skriva och fatta på samma gång. Inte lätt. Helt plötsligt har man missat något. Det märks om hjärnan vänjer sig. Imorrn har jag 2 omgångar av det dessutom. Fast det är förhimla intressant iaf.:)

Förbannade skit

När jag väl var duktig och beställde böcker i god tid till delkursen måste jag skicka tillbaka en som tydligen var för ny!? Så nu, 83 kr fattigare för porto får jag återigen vänta på bokjävel till delkurs.. Men ta dig nånstans dumgubbe.

Nähä

Det gick inte så bra att kliva upp imorse. Sängen är alldeles för skön. Tur att jag inte börjar förrän 12.;) Så jag ska sätta lite fart och få mig lite frukost och sådär innan jag ska cykla iväg mot skolan... Men jag är inte alls på humör för det. Känner hur hela kroppen hellre hade velat vara hemma..:P Snorig börjar jag bli också. Det är ju mindre bra. :S

För en gångs skull...

Kanske jag skulle försöka ta mig upp imorrn bitti?

En sån där annan dag

Idag har det varit en ganska händelselös dag. Föreläsaren var rolig, inte föreläsningen, men delkursen verkar lovande.:) Imorrn är det nog dags att ta itu med att börja läsa igen. Det är inte så många böcker det här varvet iaf, men de är på bra många sidor var istället...

21 dagar till nästa tenta. :S

Green Day - 21 guns

The grass is always greener...

Jag saknar min förmåga att skriva dikter och sånger jag hade under högstadiet när jag konstant mådde piss. Just själva må-pissdelen saknar jag inte ett dugg men att skriva. Det gjorde att jag mådde så mycket bättre än jag gjorde... Nåja. Den kanske kommer tillbaka.

Synd att jag inte vill sjunga i kör för just nu känner jag för att bara ha några att sjunga med nån gång i veckan och bara få känna den glädjen som bara musiken/sången kan ge mig... Hmm.. Kanske måste jag börja lära mig fler ackord på gittaren.

Travis -Side

Livet väntar

Eller åtminstone all förbannad disk, tvätt och städning som uteblivit medan det varit tentapluggsvecka.. Om jag överlever bråket med dammråttorna återkommer jag.;)

Dagen D

Om 2,5 timmar skriver jag första tentan i delkursen. I'm S-c-a-r-e-d. Jösses. Nä, jag kan ju inte göra mer än mitt bästa och jag har pluggat en hel del. Vi får se om det hjälper. Till nästa delkurs får jag se till att plugga massa mer bara.;) Det är mindre än 4 veckor till nästa tenta också. Inte mycket rast och ro där inte... Abban.

Känns verkligen underbart. Verkligen...

30 frågor har jag som funnits på gamla tentor.. 3 av dem kan jag besvara. Imorrn klockan 12 är tentan. Känns jävligt lovande. Jag som pluggat arslet av mig. :(

Wey!

Imorse var jag rent uppe med tuppen och öppnade mina blå för ungefär 1,5 timme sen. Vilket är ungefär 1,5 timme tidigare än vanligt. :) Nu ska jag ta itu med pluggeriet igen, och om inte kårlegget kommer idag måste jag ringa till kåren.. Woho! Vad kan vara bättre än att behöva åka in och fixa med det mitt i tentahetsen? Nä, jag har ingen aning...

Nu ska jag skriva ut sista föreläsningspresentatitonen och sen är det full fart som gäller. ;)

So far so good

Anteckningarna renskrivna och utskrivna. :) lasagnen står i ugnen, men jag har en extrem huvudvärk. Jag hoppas på att den beror på att jag är hungrig och att det blir bättre när jag ätit. Det brukar det ju bli.:) Sen är det att läsa läsanvisningarna till föreläsningen som gäller. Tjoho!

Det känns iaf skapligt bra. Ju fortare jag gör det, desto fortare kan jag börja titta på gamla tentor.. Oh my! tur att det är ett par dagar kvar.

Däremot glömde jag att ringa kåren om kårleget.. Skit. Jag får ta det imorrn.

Tanken med idag

Ah! Jag vaknade ungefär nyss. :P
Nu ska jag bädda ihop bäddsoffan jag sover i och sen sätta mig med den bärbara datorn i knät och skriva föreläsningsanteckningar. Om jag inte får kårleget med posten idag så ska jag ringa dit också så jag kan få ett kvitto på att jag betalt avgiften. Annars får jag inte skriva tentan. :S

Ah.. Jag har nog lite mer bråttom än jag vill tro.. Alla läsanvisningar till föreläsningarna ska läsas också, för de är det bästa att lägga krutet på. Sen ska jag försöka skumma resten. :) Så.. Bråttom bråttom.


Världens modigaste lejon som går omkring i för stora prickiga byxor.

Sista dagen

Idag är sista dagen som vi har lektioner inplanerat. Sen är det faktiskt 3 dagars ledighet innan tentan, så det kommer att finnas mycket pluggtid, vilket ju är himla bra.:) Dagens lektion består såklart av en redovisning också. Vi har haft mycket att göra under den här delkursen.

Nä, nu ska jag hitta lite frukost och sådär så jag kan ta mig till skolan till 12.30 då vi ska spendera 2 timmar med att träna till redovisningen.. Tjoho!

Historiska och teologiska institutionen

.

I'll never be forgotten

Långsamma människa

Det är otroligt mycket att läsa (jag tjatar inte alls, förstår inte vad ni menar) och det går så otroligt långsamt. På det har jag världens huvudvärk och jag borde dessutom plugga på redovisningen till måndag. Aaaaah! Boken jag läser nu är dessutom den tråkigaste ever!

Men nu ska jag ta itu med det. Jag stryker till och med över i boken, vilket jag får krupp över för att jag hatar att rita i böcker.:P

Ingen?

Alla som tror att jag pluggat duktig ikväll räcker upp en hand!

Totalt tom

Ah! En skoldag 9-16 när man är ovan var som att skjuta mig i huvudet. Jag är totalt hjärnlös just nu och vill nog helst bara sova. Det är ju inget vidare pluggbetyg om man säger så. Jag borde ju vara van vid att sitta med näsan över böckerna dagarna i ända, men det är jag absolut inte. Gör inget idag som du kan skjuta upp till imorgon verkar vara precis det jag lever efter just nu. Eller, snarare hela livet, men det behöver vi ju inte låtsas om.

Nu ska jag försöka få i mig lite middag och sen är det nog faktiskt ändå skolböckerna som gäller idag. Inte bra inte bra.. Men tentan är 1 vecka bort och det är abnormt mycket som måste läsas. Wey!

Så överlycklig man kan vara vid 7.30

Jag somnade bara om i 30 minuter idag. Det var inte illa om jag får säga det själv. Speciellt inte med tanke på att jag sov 2,5 timme för länge igår.;P Idag är dock ingen rolig dag för jag ska ha grupparbete nu från morgonen, vid 9, och sen har jag föreläsning, dock inte förrän 14. Illa illa.. Nåja. Vi har iaf gjort mycket på grupparbetet så nog ska vi hinna klart på 5 timmar. Det bör vi göra.

Så, off I go för att jag göra mig klar. ;)

Apropå Livets ord

Jag lovar att jag inte blev minsta lilla omvänd!

Feminism

Att det ska vara så jobbigt att börja plugga? Det är fantastiskt. Men ändå har jag varit på skolan i 4 timmar och gjort en hel del. Dessutom har jag hunnit med att leta lite bilder till PPT-presentationen (PowerPoint) som vi ska ha på måndag. Imorrn ska jag möta upp min grupp vid 9, vilket känns lite väl tidigt:P Men det ska väl kännas antar jag.

Nu ska jag fortsätta titta på TV och plugga i pauserna.;)

Tydligen

Tydligen så är det jobbigt som attan att kliva upp 7 en morgon. För i natt har jag, med lite mindre avbrott, sovit i 9,5 timme. Det är ju inte klokt! Jag bara sover och sover.. Usch.

Nä, nu ska jag upp till skolan för föreläsning och sen för grupparbete. Gäller att passa på medan man har intrycken färska. Ska bli kul att höra vad de andra tyckte om folk som låg på golvet och tjöt Hallelujah! Själv är jag faktiskt lite avundsjuk på människor som har en så stark tro, men jag är ändå glad att jag inte har den själv. :)

Livets ord

Oj, vad ska man säga. Det var en upplevelse, minst sagt. Men jag orkar inte skriva nått om det. Det är jag alldeles för trött för.

För en gångs skull

Fantastiskt att jag tog mig upp till 7 och var på föreläsning klockan 8. I like it! var inte nå vidare förtjust i morse såklart, men vadå? Just nu är jag jättestolt. :) Föreläsningen var helt klart värd att gå på också förutom att han jag satt bredvid satt och sov ena halvan, och andra satt han med en dator och fnissade för sig själv.. Jättekul, verkligen. Jag hamnar alltid bredvid sånna där... Undrar varför?

Kvar idag är ett studiebesök hos Livets Ord som jag rent utsagt längtar till. Det ska bli jättespännande. Vi får en rundtur och ska vara med på en gudstjänst. Får väl se om jag kommer tillbaka som en omvänd människa. Det vore något det!

Nu ska jag sätta mig och plugga. Det kan ju vara lika bra att få det ur världen, eller hur?


Bara sover och sover

Jag förstår inte att jag kan vara så trött när jag bara sover och sover och sover.. Och inte har jag nån aning om hur jag ska ta mig upp vid 7 imorrn när jag inte ens tog mig upp 10 idag. Tur att jag inte börjar förrän 13, så nu ska jag ta itu med allt jag måste göra nu på morgonen.. Attans.:P

Damn!

Försovning innebar missat varmvatten (som dom jäklarna har stängt av mellan 8-18 idag) och missad föreläsning.. Skitig som ett troll fick jag däremot åka ner på stan ändå för att ha gruppmöte, som slutade med att jag fick åka hem och inte till moskéen som det var tänkt.:P Men, jag är lika glad ändå.

Nu ska jag ta tag i pluggning så jag får nånting vettigt gjort. Det är inte så stor chans annars.:)


Back home

Har haft en superhelg i Linköping.:) Den var väl inte så jättehändelserik, men det gjorde inte så mycket. Det var trevligt att umgås. Nu har jag, typ ett halvår senare än alla andra, sett Twilight, och även om jag inte tycker att karln i fråga är särskilt snygg så blev jag faktiskt lite småkär innan filmen var slut. :P

I övrigt har jag varit på Dra't i spat, som är nån slags dragkamp mellan olika lag på LIU, det var.... en upplevelse.:P

Nä, nu kanske jag måste vara social med Kasper, för han har tydligen haft tråkigt mest hela helgen.:P

*Poff*

Off to Linköping. :)

Lycka


Laura Pausini ft James Blunt

Undrar vad jag skulle gjort och hur jag skulle mått om jag var döv, med tanke på vilken lycka musiken ger mig.

Såklart, vem annars?

När jag då skrivit och skrivit på inlämningsuppgiften så glömmer jag den såklart hemma... Tack och lov var Kasper snällare än snällast och kom till skolan med den så jag kunde lämna in den under andra halvan av föreläsningen :) I'm happy..

Idag är det en superfin dag. Lagom varmt och alldeles soligt. Det gillar vi.:)

Too slow

Nä, motivationen jag hade i början av kursen har helt och hållet försvunnit. Synd säger jag.. Det tog ju inte dierkt många dagar. Nåja, nu har jag i alla fall skrivit klart uppgiften men jag kommer ju inte hinna läsa det jag skulle till föreläsningen idag.. Synd, eftersom jag förstod så mycket mer av den förra föreläsningen tack vare det och sådär. Jag får helt enkelt skylla mig själv och läsa på tills imorgon..

Imorgon har jag en bra dag framför mig.;P Jag ska först på föreläsning 10-12 och sen vid 14 åker jag ner till Linköping.. Wey :D

Snart så, snart så

Snart är det fredag, och då åker jag mot Linköping där jag ska hälsa på Anton, en klasskompis från gymnasiet.:) Ska försöka träffa fler gamla vänner också.. Det ska bli skönt att komma härifrån ett tag.:)

Is it true?


Tänker inte uppmärksamma 090909

Åh det går så långsamt att skriva. Jag har ingen motivation. Det är så pass illa att jag tittar på idoluttagningarna istället.. Det är inte något jag brukar göra.:P Jag mår illa över folk som verkligen tror att dom har musikalisk talang men som verkligen inte kan.. Usch... Annat är det när det görs på skoj som med singstar och sånt där...

Mystikens dimensioner... låter det spännande eller? Nä, och det kan jag tala om att det inte är heller.. Men, jag måste verkligen skriva om det.. för imorrn klockan 12 ska jag lämna in en papperskopia. Den ska bara vara på en sida så det bör ju inte vara nån fara, eller hur? Bläää.. Off I go!

Sommarvärme.. Nu?

Lagom till typ mitten av september är det apvarmt ute. Jag började min dag med en hel hög migrän så när jag skulle till skolan fick det bli med buss.. Annars hade jag nog dött på vägen, och det hade ju faktiskt varit lite onödigt. Däremot har jag lite panik för arbetet som ska in imorrn har jag inte lagt många hästkrafter på idag, så jag har lite bråttom. Tur att det inte är en så stor uppgift.


Det är så varmt att jag längtar efter att bada.:P

You're not alone


Omotiverad

Nu har jag en skrivuppgift som ska in på torsdag.. Och motivationen finns inte. Idag har varit en värdelös dag. Hör ni det? V-ä-r-d-e-l-ö-s... Först cyklade jag in till vad jag trodde skulle vara ett seminarium (obligatoriskt) men det var info om vad ett seminarium är för någt.. Det har jag ju aldrig varit med om, ett seminarium om seminarium.. Jöttenödvändigt när man läst flera kurser med seminarier i redan...

Sen efter lunchen åkte jag tillbaka för att ha en föreläsning om informationssökning (obligatorisk).. Hon gick igenom hur man söker på databaserna som finns på skolan.. Det fick jag en genomgång i under historiakursen... Tack.. Jättetack.. Idag har bara varit onödig och jag hade istället kunnat få vara hemma och plugga.. Schysst..

Det är iofs inte så dumt att ha seminarie om seminarier eller en föreläsning med informationssökning. Men det behöver ju inte vara obligatoriskt...!

Idag är en sån där dag där man skulle behöva världens mysigaste famn att krypa ihop hos...


Av sex timmars skola...

... är två timmar lunch. Så idag blir det nog mycket cykling.:P Men det må så vara. Nu först på morgonen har jag ett seminarium och sen på eftermiddagen har jag en obligatorisk föreläsning.. Damn it.;P I morse var en sån här dag som jag tänkte: Jag stannar hemma och sover, och så är det den enda dagen som jag inte kan göra det på... Så typiskt.:P

Nåja.. Mot skolan så jag kommer i tid och till rätt sal den här gången...

Ingen lägenhet den här gången heller

Fan, fan, fan, fan, fan.. Jag hade verkligen hoppats på någon av de där 2orna.. Den här veckan finns det inte ens några utlagda att söka.. Det är inte bra.. Men, jag har ju som sagt tak över huvudet så jag får vara nöjd med det som finns.

Annars? Jag läser, och cyklade som vanligt i motvind både fram och tillbaka till skolan... Men att förbereda mig för föreläsningen var nog det bästa jag gjort, för jag fick mycket mer utav det än innan... Kul att det tar 2 år för en att inse det.;)

Blä!

Den som kom på att jag ska ha en föreläsning mellan 8-10 och sen ingenting mer borde strypas!

Förvirringen personifierad

Jag har läst lite idag.. Men jag msåte säga att jag inte begriper nått allt.. Så jag hoppas att morgondagens föreläsning gör att jag hänger med.. Annars ligger jag i riskzonen i den här kursen.. Great.

Lyckats skrämma upp mig själv genom att titta på Ghost Hunters på 4+ också.. och nu ska jag försöka sova eftersom jag börjar 8 imorrn.. Ska bara läsa klart.. Men lycka till med att sova efter att ha sett på spökprogram.. Huvva..

I ett nötskal

Jag: Ska du ut nu?
Kasper: Mmmmmm.
Jag: Kan du inte vänta på mig då så kan jag följa med?
Kasper: (Efter lång tystnad) Va? Frågade du om jag skulle ut?
Jag: Ja? Du svarade ju?
Kasper: Nä, jag hummade bara och kom på nu att du nog trodde att jag svarat på nått.

Där har ni ett 5årigt förhållande i ett nötskal.;) Undrar varför det tog slut? Nääää..

Man behöver ju inte fundera

Jag kommer lätt att ha nått att göra varje dag.. Bara att ta en bok och läsa det.. Tjoho! Eller varför inte städa eller diska? Åh så kul jag ska ha det....


Till och med idag

Även idag har jag pluggat.. Det är ju strålande.. Ska väl läsa ett par sidor till men jag måste medge att jag tycker att det går riktigt bra just nu med allt.. Har ätit lite B&J Half baked också, och druckit lite vin, så livet är på topp.. När jag väl fick upp korken på flaskan vill säga. Den brottades jag med i säkert 15 minuter.. Men skam den som ger sig!

Håller på att gå under av trötthet också, så jag ska nog krypa ner i sängen snart. Måste försöka vänja mig vid att kliva upp på morgonen för på måndag börjar jag 8 igen.. Great..

Nu hoppas jag att mina böcker är bra.. Håll tummarna för mig.

Bye bye money

Den här terminen tänkte jag försöka vara seriös för en gångs skull. :P Så jag gick och köpte alla böcker till den här delkursen, och notan blev på härliga 1500 kr. Åh, vad jag inte blev glad. Förstå vad mycket jag skulle kunna göra för dom pengarna istället för att köpa böcker.. Men jaja.. Jag vill ju klara kursen också och inte behöva bo i biblioteket. Hoppas att restrerande delkurser blir billigare. :S Tur att flera av böckerna går genom hela kursen. Hade kunna varit jobbigt annars..

Vi får väl se hur länge jag orkar vara seriös.;)


Världens vackraste röst?

Josh Groban är fantastisk. :) Just nu gör han mig väldigt lycklig.:)


Världens bästa morfar 95 år

Idag skulle min fantastiska morfar ha fyllt 95 år. I höst/vinter är det också 10 år sedan han dog. Jag saknar honom väldigt mycket och tänker på honom varje dag. Men jag vet också att han är med mig överallt, och när jag är ledsen brukar jag alltid se små saker som får mig att tänka på honom och le.

 

När Kasper och jag gjorde slut gick jag ut i regnet ner till vattnet och bara stod. Plötsligt ser jag hur molnen tar tvärt slut ovanför Öhn (där dom bodde när han dog) och solen strålar. När jag vände mig om var det den största regnbåge jag sett.. För mig kändes det som om morfar sa: Efter regn kommer solsken. Var inte ledsen.


Jag skulle göra mycket för att få prata med dig igen, eller krama dig, bara vara där du är men jag är glad att du fanns så länge som du gjorde.

Tävling hos Viktoriae!

Hos Viktoriae kan man tävla om hennes blok (bloggbok), alltså hennes blogg i bokform. Hennes blogg är en självkänsleblogg som är klart läsvärd och det kan ju alltid behövas att ha en självkänslebok de dagar man inte har tillgång till dator eller när man bara vill ligga nerbäddad och läsa något som får en att må bättre.:)

Tävla ni med.;)


Jag är trött


Innan regnet faller

Idag hade jag mitt första seminarium. Det var på filmen vi såg igår: Innan regnet faller. Faktiskt en sevärd film, men den var mycket symbolfylld och lite småförvirrande. Nåja, seminariet gick i alla fall bra och det känns som om min seminariegrupp är en bra grupp. Även min mindre grupp känns bra.

Nu är jag totalt tom i huvudet. Jag har ju inte måstat tänkt pluggeri på någon månad så det känns att jag är ovan. Men det känns ändå skönt att komma igång. Imorrn går jag mellan 8-12, vilket kanske inte känns lika kul.

Höll på att gå fel idag också. Jag brukar alltid kolla flera extra gånger att jag vet vilken sal jag ska till, men idag var jag så säker på min sak att jag bara gick. När klockan var 15.15 var det bara jag och en till där, och vi var lite förvånade för att det var så få där. Då tittade jag på schemat och insåg att vi var helt fel för de hade tydligen bytt sal. Så vi kom lite sent, men det var ingen fara för de hade knappt hunnit börja.;) Jag var i alla fall väldigt glad över att jag varit på engelska parken förut så jag visste vart vi skulle. Hade det varit första terminen hade jag varit lost och missat seminariet, det kan jag lova.

Om du lämnade mig nu


Första skoldagen

Inte nog med att jag börjar klockan 8.15 och ska cykla, vilket bara det är nog för att jag ska vara som en död sill när jag kommer fram, utan det regnar också. Ganska mycket dessutom.. Det kommer att vara en väldigt blöt Maria som kommer fram till Engelska parken.. Har väl ca 2 kilometer dit. I uppförsbacke.. Skit också...

Nåja.. Nu är det dags för frukost så jag kan cykla iväg.. Jag har ingen aning om hur lång tid det tar för mig att cykla dit. Jag är ganska långsam.;)


Tillbaka mot Uppsala.:)

Trots allt så räcker ett par dagar hemma hos familjen för att man ska må skapligt igen.. Och jag älskar ju Uppsala så jag längtar efter att komma dit. Men, inte den situation jag är i dock.. Nåja.. Lägenhetssökningen pågår för fullt..

Om ca 30 minuter går min buss.. Sen har jag flera timmar i Östersund att döda, men det var väl en annan sak.. Jag har inte så mycket packning, så jag kan nog spatsera omkring på stan ett tag innan jag går ner mot järnvägen.. Annars kan jag ju alltid gå på max och äta middag.. Hmm.. ;P vad välja? Jag skulle iofs behöva köpa en bok så jag har något att läsa när jag åker ner.. Vi får se helt enkelt..