En mycket lycklig Maria

Det går att konstatera att distansförhållanden suger - men att webcamen kan vara världens bästa uppfinning i just dom fallen.

Det går också att konstatera att jag har extremt dålig disciplin när det kommer till pluggande.. förhoppningsvis blir det bättre, och sen när jag väl åker fram och tillbaka till Lkpg så har jag ju 3 timmar åt gången att plugga.. Eller åtminstone bör det vara så.

I onsdags kom Martin, det blev ett par dagar med lunchande (med Sofia), filmtittande (med Kasper och Fredrik), en "första date" på Java och asiatisk buffé och melodifestivaltittande (med Sofia). Det var en Strömsundare med i delfinalen på melodifestivalen - Johannes Bah Kuhnke, och eftersom Martin sa att han var bra höll jag tummarna.. Tills låten kom igång.. Typiskt.

I söndags skulle jag ha blivit ensam igen, men valde att följa med till Lkpg istället för ett par dagar med paus i Vagnhärad och middag med Martins familj (mycket trevligt).. Många som läser min blogg vet om vilken relation jag hade till Kaspers mamma, och jag vill bara med glädje tala om att Martins familj är helt fantastisk. Jag var fruktansvärt nervös från början, men det fanns det inte alls nån anledning för. Bergman kan nog intyga att det var det första jag sa när jag berättade att jag träffat hans familj.:P

Dumt nog iaf så valde jag att åka hem i tisdags. Snö betyder inställda tåg och förseningar. Och såklart var alla tåg utom mitt inställda.. Så jag fick snällt åka hem. Men, det gav mig tid att plugga till onsdagens seminarium. Trodde jag ja. Jag fick plugga fram till Norrköping och sen fick jag underhålla en liten tjej fram till Sthlm. Jag försökte verkligen se upptagen ut.. men det gick dåligt. "Va? Ritar du i din bok? Får du det? Vad gör du? Varför då? Vilken är din bästa film? På engelska då?" Efter Sthlm njöt jag av lugnet till Arlanda och sen skulle jag plugga till Uppsala igen, och då kommer såklart nästa.. En engelsktalande som klivit på fel tåg och då alltså for åt helt fel håll. Jag som har sån stenkoll på tågtrafiken (eller inte) fick så lov att försöka hjälpa honom.. Det var en glad Maria som kom hem till tystnaden i korridorrummet.

Seminarium ja - igår vaknade jag med världens värsta migrän och fick skriva sms och be någon att ta med hemtentan och stoppa i min brevlåda... så, eftersom jag åkte hem för att vara med på seminarium blev hemresan i onödan... Nåja. Det ska ju vara nyttigt att sakna också har jag hört.

Bara för att det inte ska bli enbart massa text i inlägget säger jag åt er att lyssna på den här, han är så talangfull!


Tack... Eller?

Jag är tillbaka i att aldrig somna..
Vafan!?

Theorizing myths

På 3 veckor har jag haft en bok att läsa.. Och.. jag har väl kommit sisådär 10 sidor av 200.. Den är på engelska, och så ohyggligt ospännande att jag bara vill krulla ihop mig och dö lite när jag sätter mig och ska läsa den...

Nåja.. Snart får jag väl åka ut på stan för att leta åt en usbsladdsförlängning till min nya webcam (så är det när man har distansförhållande) och nån slags sladd så jag kan dra film från datorn till tvn.. Här är det bra att ha teknikkunniga bästa vänner.;P

Still

När man är ledig kan det vara en bra idé att ha saker att göra. Dock har jag lite att göra eftersom jag inte hann få kurslitteraturen innan jag åkte hemifrån. Jag klagar dock inte alls, för jag är helnöjd i Linköping. Kan dock bli lite småstressat sen när jag kommer hem, men det var ju inte så noga... Eller?

Idag har vi varit på 1,5 timmes promenad runt omkring.. bara gått, pratat och varit tillsammans. Alldeles lagom. Imorrn är det tydligen inflyttningsfest, och sen är det säkert en bakisdag innan det blir hemgång på söndag... Det kommer att bli extremt tyst och tomt hos mig... 1,5 vecka med 2 stollar är mycket trevligare.. Tur att jag har mina Uppsalastollar också.

I Linköping

Just nu har jag placerat mig i Linköping. Eller just nu och just nu, jag åkte hit i torsdags och blir nog kvar här tills efter den kommande helgen någon gång. Vad gör jag då här? Jo, förra helgen kom en gammal kompis och hans rumskompis upp till mig i Uppsala för att dansa hela natten lång och för att umgås, och det sa bara pang så hade jag fallit för rumskompisen i fråga. Tack och lov så var det ömsesidigt, och här sitter jag nu - ett förhållande rikare men är nog miljöskadad för livet.

Dagarna i ända hör jag: Vadsadu? Ja jag vet fan vad du tjatar (Kenny Begins)
Det går alltså inte att svara när nån säger "Vadsadu?" för då kommer "Ja, jag vet, fan vad du tjatar!"
Jag klagar inte, jag har anammat det och brukar dessutom svara med Ice Age-citat stället av typen "Tallkottaj" "Farbror Fungus?" och "Kliv av mitt fejs"

Nåja. Sjuk har jag blivit också. Gäller ju att visa sig från de bästa sidorna till den nya pojkvännen, eller hur? ;P
På eftermiddagen ska jag åka in till stan och träffa Angelique för en fika så det ska bli småkul. Jag som har lokalsinne som en lerget ska ut i Linköping för mig själv. tack och lov är det nära till busshållplatsen och sen är det raka vägen in till stan.. Så jag klarar mig. Annars får jag ringa efter hjälp.;)

Men jag är lycklig, för jag har fått världens finaste Martin som min egen.:)