Att jag aldrig får vara frisk

Tisdag... Om två dagar åker jag hem till Jämtland över påsk. Det ska bli skönt, och så ska jag få visa Martin vart jag kommer ifrån och vilka jag växt upp med.:) och så får jag med mig min kamera hem också - skönt!

I lördags var jag och svärmor på teater - 4xRavenhill hette den och var mycket speciell. Tydligen var det näst sista föreställningen, så det är väl lite sent att uppmuntra nån till att se den, men den var sevärd helt klart. Och såklart är den första skådespelare man ser över huvud taget när man går på Stockholms stadsteater för första gången från lilla Strömsund - Johannes Bah Kuhnke.. Alla var verkligen jätteduktiga och jag var helt fascinerad när jag gick därifrån. Precis som det ska vara.:)

Däremot så vaknade jag i lördags med migränen från helvetet - trodde jag i alla fall - men den har inte släppt ordentligt än så jag vet inte vad det är. Jag är alldeles yrslig och öm när jag vaknar, och om jag äter så mår jag illa.. Men så länge jag håller mig vaken och inte äter så är det lugnt.. Underligt det där... Detta gjorde i alla fall att jag stresskrev en tenta på ett par timmar igår och den blev katastrofal... Men.. inlämnad är den och omtentor finns.


In the Vagnhärad

Kasper är hemma i Sverige igen. Detta betyder att det är en mycket glad Maria som finns för jag har inte fått prata med en av mina bästa vänner på ca en månad om man inte räknar med en gång på facebookchatten... Han hade till och med så bråttom att ringa mig att han tydligen ringde i en "no phone"-zon på Arlanda och farbror polisen tittade småsnett på honom.

Annars spenderar jag min tid med näsan i böcker. Jag tänker, funderar och tar in.. Jag vet inte om något blir klarare för mig, men ändock. Jag gör det jag ska!

Jaha

Hemtentan går käpprätt åt helvete, det kan jag då tala om. Hur jag ska lyckas kanalisera energin till att få ihop den vet jag inte. Speciellt inte med tripp till Vagnhärad idag, arbetsintervju och teaterbesök.. Tur att Martin ska skruva bil, för då betyder det att det enda jag gör är att sitter med näsan i mina böcker och läser arslet av mig...

Det kanske är en bra idé

Många gånger när jag borde ha börjat plugga för länge sen så inser jag att jag borde ha börjat plugga för länge sen. Men, nåja.. Just nu har jag ca 6 dagar på mig, så jag måste ju ändå erkänna att jag har börjat i god tid för en gångs skull...

Eller?

Tillbaka i Linköping

Jag tycker inte att jag gör så mycket än hattar fram och tillbaka till Linköping just nu.:P Men det verkar vara så det ska vara för stunden, och jag finner mig i det. Här blir det en vecka av konstant pluggande och hemtentaskrivande innan det blir Vagnhärad fre-lör och teater på lördagen. :)

Blä

Eftersom jag är latast i Sverige så har jag inte läst nånting till hemtentan och jag har en massa städning kvar att göra innan Martin kommer imorgon...

Men åh, så jag längtar. Jag har mysabstinens. Men nu kommer jag att få vara med min älskling i ca en vecka. :D

Dagens lärdom

Om man går förbi en vattenpöl nog många gånger på en dag så kommer du oundvikligen bli blöt om fötterna.

Nya tag!

Ny hemtenta, nya tag. Den här gången har vi fått ungefär två veckor på oss att lämna in den, vilket känns som lite lång tid faktiskt, men jag kanske faktiskt till och med skulle börja i tid den här gången så jag slipper slänga ihop något i sista sekunden. Det är ju faktiskt en ganska dålig taktik.

Brevet med önskan om universitetsbyte är skickat. Så nu är det väl bara att hoppas på det bästa, och samtidigt så ska jag leta upp den kurs jag vill läsa till hösten, både där och här så att jag är säker på att jag tar mig in nånstans. Dock vore det ju fruktansvärt jobbigt om jag var inte kom in i Lkpg men i Uppsala och har sagt upp korridoren.. Great..

Städning är dock inte gjord.. Och jag skulle behöva tvätta... Blä...


Att det ska vara så krångligt

1 månad, bra precis dessutom, tills ansökningarna för höstens kurser ska vara inne.
Jag som ska byta universitet har idag spenderat en hel del tid i både telefon med syor på en ort och mailkontakt med syor på en annan..
Nu sitter jag i alla fall med papper upp till knäna. Det är blanketter, gymnasiebetyg, högskolebetyg och kursplaner... Allt ska skickas iväg till Linköping för att (förhoppningsvis) göra så att jag kan flytta dit innan sommaren är slut..

Men det ska tydligen inte vara lätt..


JA!

Bra att Anna Bergendahl vann. Hon kommer nog inte ha så stor chans i Eusovision song contest.. Men sången var fin iaf.:)

Idag är en sån där dag

Igår kväll mådde jag skapligt. Så jag planerade att träna lite idag, att gå på föreläsning och att få en massa gjort.. Tyckte att om jag klev upp 10 hade jag fått 8 timmars sömn och det borde ju räcka.. 13.30 vaknade jag.. Detta betyder 11 timmars sömn och jag mådde rent utsagt pyton.. Så nu har jag, i en veckas tid, mått sämre varje dag när jag vaknat än jag gjort dagen innan.. Fruktansvärt jobbigt..

Nåja...

Hur som helst så letar jag efter bra låttips som man kan göra covers på... Genre spelar ingen roll.
Några förslag?

Jämtlands nationaldag


Ma går på stigom
å leit oss opp öve backan,
bort milla åkrom opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällt
i jänsmässti.

Ma sir frå höjdom bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår der Skuta
står så gnistrenes vit.

Fejen så sjong ma att Jamtland
De e lanne vårt!
I tusen år ha ma hadd'e,
håll'e därför hårt.
Ler ta den friheit som fedran ein
gång at oss ga!
Hen ske ma lava å minnes allt,
som fedran oss sa.

B&J

Det enda positiva med att ha ont i halsen är att man kan äta glass utan att skämmas!

Kallsvettens dag

Jag trodde att jag var på bättrningsvägen... men idag är det tydligen kallsvettens dag. Och jag som hade en rolig dag planerad... Jag kör på voltaren och hoppas på att det blir finfint och att jag bara behöver lite luft..

Det borde stämma. Eller hur?

Det trodde jag aldrig

Jag trodde aldrig att jag skulle sakna min kamera, men det gör jag.
Tur att vi åker upp vid påsk så att jag kan hämta hem den igen.:P

The horror!

Jag förstår inte att jag alltid blir sjuk när jag åker hem från Lkpg. Kan det vara så att jag inte är menad att åka därifrån? Eller helt enkelt så att det inte finns en tanke på att jag ska åka dit? Jag kanske är allergisk.

Helgen var iaf jättekul. Först och främst så var Martin och jag ensamma, vilket inte händer överdrivet ofta eftersom han delar lägenhet med en gemensam kompis till oss. Sen på lördagen så var jag på tjejmiddag hos
Angelique, och hade jättetrevligt. Det blev lite för mycket vin, men äh vad fan. Jag hade två armar att luta mig på när jag gick hem ändå.

Nu är väl tanken att jag ska försöka ta mig till Ica för att köpa kureringsmedicin (läs: GLASS!) och skicka iväg ett mail till en syo om möte för universitetsbyte.. Yikes.. Jag hoppas på att det inte ska vara krånligt. Håll tummarna för mig sen när jag har ett möte med dom.

You make me ever so happy


Det är så att man skulle kunna bli religiös

Idag började en ny delkurs - islam och judendom. Det betyder också att föreläsaren är utbytt...

Föreläsaren som gjorde att jag var mer förvirrad när jag gick än när jag kom, är borta. Never again! Och hon som vi har nu är fantastisk. Eftersom jag hade henne förra terminen visste jag det, men det var ett hallelujahmoment när föreläsningen var slut och jag faktiskt hade lärt mig en massa...

Det är så att man skulle kunna bli religiös.