Den första jobbveckan

Den första jobbveckan har snart tuggats igenom och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Jag trodde inte att det skulle vara såhär roligt som jag har det. Jag hoppar, jag studsar, jag slänger med armarna, jag gör konstiga miner och jag har mig. Dessutom ritar jag fult på tavlan. Inte med flit utan för att jag helt enkelt inte kan bättre.
 
Det här är något av det roligaste jag har gjort.
 
Mamma och jag kör på att äta mindre kolhydrater och tränar tillsammans numer. Dels för att ha en partner in crime och faktiskt kunna köra på tillsammans med någon som är på ungefär samma (kassa) nivå och dels för att det borde försvinna lite magfluff från oss båda. Hittills går det helt okej förutom att jag fuskade med en pepparkaka idag bara för att få upp blodsockret lite. Det är svårt annars att försöka hålla igång en hel dag.
 
Krasslig är jag också. Så jag spenderar dagarna med att hosta medan jag undervisar. Toppen.
 
Frukost har alltid varit min akilleshäl. Nu måste jag kliva upp tidigt som satan och dessutom äta frukost. Jag avskyr frukost. Det växer bara i munnen på mig. Nu hoppas jag i och för sig att det bättrar sig med tiden. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas!

Det här med ett nytt år

Om tre dagar har jag snart gjort klart första dagens lektioner. Fattar ni? Jag har, om tre ynka dagar, hållt i mina första lektioner. Mina första egna lektioner. Den första dagen att vara vuxen och verkligen ansvarig för att någon förstår vad jag menar och säger. Det finns ingen handledare som ska ta över och förklara det jag missat. Det är bara jag.
 
Jösses...
 
Om två dagar sitter jag på Arlanda och väntar på att kliva på flyget. Och då är det ca två månader fram tills att jag får åka hem till Linköping igen och hälsa på det vanliga livet.
 
Jag har haft jullov i huvudet ett tag nu känner jag och borde kanske komma igång med uppsatser och sådant igen. Den senaste dagen har jag suttit och grovplanerat första veckan, det gäller att veta vad jag ska hålla på med känner jag. Men jag lär snabbt få mer skinn på näsan och mer kreativitet när jag vet vad de kan och vad de lärt sig och borde träna mer på. Det här hörni, det kommer att lösa sig.
 
Nåja, uppsats var det vi skulle tala om tänkte jag. Eller, kanske snarare ta itu med..
 
 

Årsresumé del 2

Jaha, det andra halvåret då.
 
Juli
Uppträdande igen, fast när ordinarie sångare var sjuk fick jag ta över. Det gick ändå över förväntan och vi fick många lovord.
I juli körde vi på semester uppåt i Sverige, fast genom Norge. Det regnade hela vägen, toppen nog men det var ändå trevligt. När vi kom in i Sverige där runt Åre så sken solen och både tiden vi spenderade hemma hos mina föräldrar i Jämtland och nervägen genom Sverige var det finväder. Såklart!
Knappa 5 månader in i ett förhållande fick jag veta att hon jag bodde med bara blev reserv på sin utbildning och att jag då kanske behövde någon ny att bo med, och Henrik föreslog att jag kunde flytta in hos honom istället för att möjligtvis få någon skummis hos mig.
 
Augusti
Det här var nog en ganska fullspäckad månad. Jag hade inlämningar och seminarium i sommarkurser, jag hade inlämning i C-uppsats (som gick åt helvete men skit i det), jag flyttade hela månaden i stort sett och vi hade två festivalspelningar.
Det sistnämnda låter så mycket tuffare än det var. Det var väl kanske 30 personer som hörde oss totalt, men de verkade i alla fall uppskatta det.
Här någonstans har jag också för mig, jag hittar det nämligen inte uppskrivet någonstans, att jag var på audition till körslaget också. Jag gick ensam vidare från min lilla grupp hos förjuryn, fick sjunga för Louise men slutade på ett kanske. Eftersom mitt mål var att slutföra själva grejen och få sjunga för Louse var jag nöjd med slutresultatet. Tänk om jag dessutom skulle körtränat och uppträtt varje vecka i 2 månader, jag hade ju dött på kuppen.
 
September
KALAS-mottagningen (mottagning för nya studenter egentligen) gick av stapeln och Veronica Maggio spelade. Det var inte riktigt så hemskt som jag hade förväntat mig så jag är nöjd med det.
Nästa universitetsfest så fick vi både spackla oss själv och lite transor. Himla tjusigt resultat blev det men vi hoppas nog på att vi åtminstone var lite snyggare i slutändan.
Henrik och jag tog en halvspontan tripp till Ullared. Bättre taktik än fyra tjejer på en vagn som förra gången jag var där och trots att man "inte hittade så mycket" kostade det bra mycket.. Bra jobbat!I slutet av september firade jag att jag varit fri från det förra förhållandet ett år. Även fast den mannen har en obehaglig förmåga att höra av sig precis när jag gjort något för att glömma honom lite till. Snart dyker det väl upp en ny wordfeudförfrågan eller nått sånt.
LiU bestämde sig här nånstans också för att jag skulle få tillgodoräkna de poäng jag läst i Uppsala. Himla schysst av dem, sådär lite drygt 2 år efter jag flyttat hit och 1,5 år efter jag hoppat på lärarprogrammet.
 
Oktober
Flög förbi i ett rasande tempo och jag tror inte att jag gjorde något vettigt alls förutom att skjuta problem som uppsatser och sådant framåt i tiden istället för att göra något åt dem (ungefär som nu med andra ord). Det enda som kan ha fastnat var att jag beställde biljetter för att åka till Jämtland över jul och att jag köpte en ny cykel istället för det as som bestämde sig för att lägga av lagom till kursstarten 6,5 km bort. That's it.
Nåja, var ju faktiskt på hockey och såg när exalterad sambo fick se sitt HV71 vinna över LHC. Jag, som inte håller på något egentligen, har valt att hålla på husfriden och skuttade jag också.
 
November
Johan Glans levererade i Norrköping och det är nog den bästa spontanbokningen jag varit med om. Fantastiskt!
Vi tog oss en resa till Stockholm också, för att leta julklappar och bara gå runt och vara vi två. Passade på att fira mammas födelsedag på avstånd också genom en fika. Kändistätt som Stockholm är gjorde det oss lite småbesvikna när vi enbart upptäckte Peter Plunkty och Lennart Ekdal.
Här började det diskuteras om att det fanns en tjänst hemma i Jämtland till mig över vårterminen om jag ville och jag var osäker på hur jag ville att allt skulle utvecklas.
 
December
Jag tycker iofs fortfarande att det är december men det är det tydligen inte.
December började med att mina föräldrar hälsade på efter de hjälpt min bror att flytta i Växjö. Jag hängde på dem upp och gick på arbetsintervju. Jag visste fortfarande inte hur jag ville att det skulle sluta men innan jag åkte upp för jullov hade jag en tjänst och när jag kom hem höll jag i en lektion i min kommande klass och skrev på allt, fick nycklar och hela baletten och allt sånt. Kände mig otroligt vuxen. Att jag tappade två veckor som jag trodde jag skulle ha i Linköping innan jag började får ses som en liten förlust i sammanhanget men jag kände att jag inte kunde tacka nej till en halv lön bara för att jag inte ville lämna min sambo. Kände mig otroligt vuxen igen.
Bästa julfesten på hela året - LiTHeBlås luciafest gick av stapeln, i en klänning som knappt gick att sitta i och som inte gick att andas i. Men hej, saker ska upplevas, inte andas.
Julafton spenderades i vanlig ordning hemma med familjen, med mormor som nu hunnit bli 91 år. Ett par dagar innan det nya året åkte jag ner igen (det blir ett förbaskat rännande fram och tillbaka hela tiden) och fick ett par ensamma dagar med Henrik innan nyårsfesten med hans kompisar drog igång. Mycken tid spenderades i köket, fast inte så mycket som man skulle kunna tro när man såg matmängden.
I dessa lediga dagar innan nyår var vi på hockey igen men den här gången förlorade HV71 mot LHC. Inte lika poppis men där under ett av målen fick min ficka komma lite i kläm och i en paus hittade jag suspekta plastbitar i fickan...
 
Summa summarum
Jag hoppades på ett bra år, jag fick det bästa hittills.
Framtiden har jag nu valt att försöka se ljust på, även fast det innebär att jag bor borta i ett halvår. Det löser sig, det fixar vi, och CV:et får sig en välförtjänt boost istället för att man ska jobba på posten och så vidare. Det är ingen höjdare som lärarmerit det inte.
 
 

Årsresumé del 1

Ibland känns det som om livet bara tragglar på i sin sakteliga (och stundom otroligt snabba) takt. Men jag tänkte jag skulle försöka snabbsammanfatta ett helt år med fler händelser än jag tror att jag haft på 10 år sammansatt innan... Bra är det att man kan ha sammanfattningen med sig själv i bloggen sen tidigare så det bara är att gå tillbaka och kolla vad man skrivit. Förhoppningsvis finns också facebookstatusar som kan hjälpa minnet på traven.
 
Januari
Året började med ett stjärnfall och jag minns hur jag tänkte att det borde tyda på att 2012 skulle bli alldeles speciellt.
Jag tog itu med ett nyårslöfte, att sluta snusa, i början av året och har i skrivande stund då snart faktiskt inte snusat på nästan ett helt år.
Januari var också då jag registrerade mig på happypancake vilket gav upphov till några spännande dejter där i slutet på månaden.
Min sista praktikperiod någonsin på lärarprogrammet tog sin början och var mer givande än någon annan period jag haft. Jag kände mig faktiskt för en gångs skull beredd att vara lärare.
 
Februari
Eftersom jag uppdaterade hysteriskt sparsamt (läs inte alls) mellan januari och april kan jag inte direkt säga att bloggen hade några stora upplysningar om vad jag hade för mig.
Däremot minns jag en del saker ganska markant. Dels hade jag två misslyckade dejter. Den ena vågade inte titta på mig, men ville gärna göra om det sen och den andra ville ha en hårlock och gav mig en nyckelring med formen av ett hjärta. Toppendagar, verkligen.
Däremot, på något så cheesy som 14 februari, aka alla hjärtans dag, satt jag framför datorn och klickade runt på happy pancake när det dök upp en kille som jag kände att jag var tvungen att skriva till. Han svarade och det slutade med att jag gjorde ett försök att sjunga i bandet han var med i, och kom med! Dagen efter tog vi oss en första dejt och sedan har vi suttit ihop. Han och jag. En förhoppning för 2012 slog in fortare än jag vågade tro.
"Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?
Jag skulle faktiskt vilja hitta någon som respekterar mig, lyssnar på mig och älskar mig för precis den jag är, men det är inte direkt bråttom med det."


Mars
Enligt facebook var det här månaden som jag misstogs för att gå första året på gymnasiet samma vecka som östgötatrafiken inte trodde att jag var under 26 och kollade min legitimation flera gånger på pendeln.
Min födelsedag firades med vänner nere i Linköping lite i förtid och jag och Henrik "kom ut" offentligt som par.
 
April
Det största måste ju vara att jag fyllde 25. När jag var yngre var jag säker på att jag skulle vara både gift och ha barn vid den här åldern, och det gick ju käpprätt åt helvete. Jag har hunnit med en förlovning och faktiskt haft 2 som ville skaffa barn med mig innan jag fyllde 25 men jag ville inte riktigt hoppa på det tåget som 17åring...
... ja just det, april var det ja.
Jag åkte hem till Jämtland under två veckor. Två långsamma veckor.
Och här fick jag också veta att en av tentorna jag försökt mig på sex gånger faktiskt resulterade i ett VG till slut.
 
Maj
I maj hade vi vår första livespelning i den konstellation vi nu är i, på en pub i Linköping där nästan ingen hörde oss. Men det var trevligt ändå.
Hade jag tydligen väldigt roligt åt den här bilden:
Hade vi också vår andra livespelning, som förband i Norrköping. I en källare, med världens sämsta ljudtekniker och med mig totalt utan röst. Det gick ändå över förväntan. Jag hostade bara i pauserna mellan musiken och inte medan jag sjöng. Great success!
Juni
Jag blev attackerad av en galen fiskmås på campus och fick springa som en idiot till bilen för att ha något hår kvar på huvudet.
Henrik och jag åkte på semester till Köpenhamn och vandrade omkring i två dagar.
Jag skjutsade och hämtade den där stollen i Motala när han cyklade Vätternrundan på personlig rekordtid. Mitt egna rekord i sammanhanget var att jag faktiskt var i Motala två gånger någonsin och att jag tog mig upp i tid till att hämta honom på morgonen när han kom i mål.
Midsommar firades tillsammans med Henrik och hans vänner i Jönköping, som jag förövrigt aldrig sett annat än som genomfart och Max som ligger vid E4an.
Vi tog en snabbis till Liseberg och var ensamma eftersom monsunregnet kom precis samma dag. Henrik vann en enorm mängd Dumle efter att "bara skulle spela på ett nummer medan du var på toa älskling".. Dumle stod ut genom öronen sen under obestämd tid.
 
Sådär.. Nästa delperiod får dyka upp imorn eller så.