Man kanske borde lära sig någon gång

Gårdagen spenderade jag med att måla om det lilla utrymme där bäbisen ska få bo sen när den tänker sig att göra världsentre. Det här innebar ju såklart en hel del upp och nerklättrande från min sida både på stol och från golv men det gick bra.

Trodde jag.

Idag var tanken att jag skulle jobba. Jag säger var, för jag vaknade och kan knappt stödja på benen. Då säger ju varje vettig del av kroppen att jag inte kan sätta mig i bilen, köra 25minuter och sen ha en klass som inte känner mig. Säga vad man vill om att bara vikarie, men det är relativt omöjligt att få en kollektiv samling barn man inte känner att förstå att man är väldigt orörlig och har ont. Så jag är hemma.

Målet med dagen blir nog inte mer komplicerat än att ta mig ur sängen. Det låter som ett bra mål, som kanske till och med är uppnåeligt.
Det där med att bli vacker?

Alltså. Här sitter jag och jobbar inte. idag ska vi på profylaxkurs och även om det egentligen innebar att jag hade kunnat jobba till mitt på dagen kändes det väl kanske inte som bästa grejen att komma till en barnmorska och säga att man inte hunnit äta lunch..

Så istället sitter jag hemma och i brist på annat bestämde jag mig för att göra en ansiktsmask för det är ju säkert bra för nyllet. Har hur mycket som helst av såna här saker och använder aldrig. Skräpning på mig, har jag köpt det får jag se till att det tar slut också.

Men att det ska göra underverk för skönheten, det tror jag vad jag vill på...
Vad är väl en bal på slottet?

Idag kör vi på guidningsavslutning för bäbismagen. Vadstena slott har tre våningar med ganska höga stentrappor. Hittills har det gått bra, men man vet aldrig och alltså får vi se hur dagen utvecklar sig. Något jag däremot har lärt mig är att det är jobbigt att kära bil längre sträckor och därför har jag också med mig privatchaufför Henrik så att det är garanterat att jag tar mig hem igen.

Fick jag välja skulle jag ha det jobbet varje dag. Det är helt fantastiskt att gå runt i slottet och guida människor som är intresserade. Såklart finns det mindre roliga guidningar också med såna som bara är fatalt ointresserade men de gångerna är väldigt få.

Och nu är det "bara" 10 veckor kvar innan BF!

Att inte få sova

Tro mig, jag är fullt medveten om att det kommer bli mycket mindre sömn framöver. Det är nämligen en vanlig grej som andra människor kommenterar när de inser att vi ska ha barn. "Nu är det slut på friden." "Ojojoj nu blir livet aldrig detsamma." "Jahaja, du kommer inte få sova mer på flera år".

Tack, vi fattar.

Problemet just nu är inte att det blir mindre sömn framöver eftersom jag sover väldigt lite redan nu. Alla jävla föreläsningar och skit vi varit på har sagt "och så är det viktigt att kolla ihåg att vila på dagtid också" men när ska en hinna det om det samtidigt ska jobbas? Att jobba och sen sova en timme klarar jag inte alls av, blir nästan mer förstörd än om jag inte sover.

För tillfället känns det som om jag dygnat ett par nätter. I snitt får jag sova i kanske 2,5h innan jag vaknar och så går det så på repeat under natten och varje natt.

Exciting shit, det där med att vara gravid.