Dagens middag - Satay Ayam
Satay ayam – indonesiska små kycklingspett
5 kycklingfiléer
10-15 små träspett (kan skippas)
Marinad 1 röd finhackad chilipeppar
3 msk riven färsk ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
saften av en lime
1 tsk sesamolja 1-2 msk honung
2 msk tamarisås Börja med att blanda marinaden.
Kärna ur och finhacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran. Pressa limefrukten. Blanda alla ingredienserna i en skål. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma. Grilla eller stek spetten i olja.
Marinaden går utmärk att använda till fisk, kött, skaldjur eller grönsaker – till allt man önskar få en thailändsk smak på.
5 kycklingfiléer
10-15 små träspett (kan skippas)
Marinad 1 röd finhackad chilipeppar
3 msk riven färsk ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
saften av en lime
1 tsk sesamolja 1-2 msk honung
2 msk tamarisås Börja med att blanda marinaden.
Kärna ur och finhacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran. Pressa limefrukten. Blanda alla ingredienserna i en skål. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma. Grilla eller stek spetten i olja.
Marinaden går utmärk att använda till fisk, kött, skaldjur eller grönsaker – till allt man önskar få en thailändsk smak på.
Kommentarer
Trackback