Dagens middag - Satay Ayam

Satay ayam – indonesiska små kycklingspett

5 kycklingfiléer
10-15 små träspett (kan skippas)

Marinad 1 röd finhackad chilipeppar
3 msk riven färsk ingefära
3 finhackade vitlöksklyftor
saften av en lime
1 tsk sesamolja 1-2 msk honung
2 msk tamarisås Börja med att blanda marinaden.

Kärna ur och finhacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran. Pressa limefrukten. Blanda alla ingredienserna i en skål. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma. Grilla eller stek spetten i olja.
Marinaden går utmärk att använda till fisk, kött, skaldjur eller grönsaker – till allt man önskar få en thailändsk smak på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback