Glukosbelastning

Idag har jag inte varit direkt överdrivet pepp. På grund utav min övervikt när jag blev gravid valdes det att jag skulle göra en så kallad glukosbelastning för att undersöka om jag har graviddiabetes. Detta innebär att man måste vara fastande från 22.00 kvällen innan och bara en sådan sak gör ju att man är törstigare än man någonsin varit precis 22.01.
 
Sedan upp på morgonen, inte äta något (vilket kändes okej för jag hatar ändå att äta frukost), åka till mottagningen, ta blodsockerprov genom att bli stucken i fingret... Alltså, jag är tatuerad men det här med nålar är inte min grej. Tatuering är en helt annan sak än blodprov och jag tycker att det allra värsta är den sorten som ska tas i fingrarna. Det gör ondast och det smäller. Undersköterskan höll hårt så jag inte skulle springa iväg. Nåja, blodsocker mättes, det låg normalt och sen fick jag dricka något ohyggligt vidrigt sött som smakade lite citron och en himla massa socker. Sen är tanken att man ska sitta still i två timmar utan att sova för att sedan ta ett nytt prov för att se hur kroppen hanterar sockret.
 
Jag har nog aldrig mått så illa av någonting. Trodde jag skulle hinna plugga under de där två timmarna men tjo fick jag. Tiden spenderades genom att sitta och andas för att inte kräkas. Det var nästan så jag önskade att jag skulle ha graviddiabetes så att det där provet inte gjordes i onödan.
 
Två timmar senare, in till barnmorska och ta nytt blodsockerprov. Återigen jättenormalt vilket innebär att jag inte ens är i närheten av någon diabetes. Hon hade kollat järnvärden också och en annan är ju tydligen helt exceptionell baserat på vad hon sa eftersom jag hade jättebra värden och inte äter järntabletter. Bäbisen mådde också bra, växer som den ska (lite över medel) och hade jämn hjärtrytm. Så bara bra grejer idag.
 
 
Här är magen för någon vecka sen.

Andhämtning i Åre

Det går långt emellan uppdateringarna. Senast hade jag precis dragit bort min tand. Man skulle kunna tro att det var året 2014s stor händelse men icke. Ett par veckor efter det fick jag och Henrik reda på att vi ska bli tre. Och det inte när som helst, utan i april. Årets bästa månad.


Graviditeten har gått framåt. Jag tror att jag har haft alla de problem man ska kunna ha under tiden förutom karpateltunnelsyndrom. Jag förväntar mig att få det under de ca 12 veckor som är kvar innan BF.

Sällan har jag varit så mycket hemma i Jämtland under ett par månader som nu på slutet. I november fyllde mamma 60 så då var vi hemma. Sedan var jag såklart också hemma under julhelgen och alldeles för en vecka sen åkte vi upp för att jag skulle vara där medan Henrik åkte skidor i Åre. I torsdags kväll kom jag också hit till Åre. Just nu känner jag att jag tankar energi. Kroppen tyckte att det var ett rent skitgöra att åka bil i 80 mil och därför kommer jag knappast göra det innan jag fött barn heller. Inte utan en väldigt bra anledning. Så jag går omkring, andas Jämtlandsluft, tar in lugnet i omgivningen och försöker tanka, tanka all slags lugnhet och känsla av hemma som jag kan komma att behöva. Det är ju ändå något ganska stort, krävande och alldeles fantastiskt som ska hända i april.