Segt med uppdatering

Uppdateringarna går segare än segast nu, I know.:P

Men jag skyller på att jag pillar på med för mycket annat för det. I natt börjar vi resan ner mot Karlshamn. Ska bli spännande. :D

A lovely weekend

Vid 12.30 idag åkte Marie härifrån. Men vi (eller i alla fall jag, för jag kan ju bara tala för mig själv) har haft en riktigt bra helg.

I fredags när hon väl kom fram efter missöde på missöde för oss båda åkte vi till Storvadsbadet i Gamla Uppsala, satte oss där och delade ett par flaskor vin. Igår åkte vi tillbaka dit för en dag med sol och bad. Inte världens renaste vatten kanske, men det var ändå härligt. Så åt vi middag på China Garden också. Gott.:) Kvällen avslutades med kubb, vin, kortspel och en massa massa singstar.

Imorse hann vi bara färga hennes hår innan hon åkte. Sen dess har jag pluggat. Imorrn är det hemåkning till Jämtland och inlämning av hemtenta som gäller. Jag lär ju inte sova särskilt mycket i natt.

Hur skönt det än är att vara ensam

Jag är en sån där människa som trivs bra med att vara ensam. Jag kan äta vad jag vill, när jag vill och slå igång musik och bara skutta runt hur som helst och sjunga med högt. Ensamtid när man är sambo är ovärdeligt.

Men nu håller jag på att få krupp och det var igår Kasper åkte. Jag har aldrig varit så tacksam för att få sällskap som jag är nu. Imorrn kommer Marie, men inte förrän på eftermiddagen, så jag hinner plugga en del och känna mig avskärmad ett bra tag innan ändå.;)

Gräsänka

Hallå, vart är alla? Jag har varit ensam i en timme!!! Fast det är skönt, även om det är aningens för tyst.

Jag behöver iaf inte vara ensam så värst länge, för på fredag kommer världens bästa Bergman och stannar tills söndag.:) Så hemtentan blir det lite bråttom med. Men jag är van vid att det är bråttom när jag ska lämna in sånna där saker.

Sen måste jag ju säga att världens bästa lillebror fått lägenhet, så den 26e åker vi från Strömsund också. Bara så alla vet!

Waiting

Nu väntar vi på Kaspers familj så nu blir det full rulle i en dag innan jag blir ensamvarg.

Att ge upp

Jag provar nästa hemtentafråga istället. Hoppas den är lättare.

När man inte gör nått

Det är inte lätt att upprätthålla massa bloggning när man inte har nått liv. Och så värst mycket liv är det inte tal om just nu. Det är bara en massa hemtentande. Usch.

Where is the love

Förut idag var jag nostalgisk. Satt och lyssnade på gamla sånger som jag kunde utantill när jag var mindre. Ni vet när man inte kunde (eller åtminstone inte när jag visste att man kunde) ladda ner från internet. Då tog jag mammas skivor och spelade på högsta volym. Det här albumet hade låttexterna med sig och jag lärde mig alla sånger jag tyckte om utantill. Det roligaste är att jag kan dem fortfarande idag. Inte är det konstigt att jag inte kan lära mig några nya saker när jag har gamla låttexter fulla hjärnan.


Halvtrött

Idag är en tröttdag. Det är andra dagen av träningsvärk i benen, och den andra dagen är ju alltid värst. Nu på kvällen har jag börjat kunna gå normalt men det har tydligen sett väldigt roligt ut i två dagar varje gång jag försökt gå. Det har gått långsamt också.:P

Inte har det blivit mycket bättre av att jag har varit alldels stillasittande pga hemtenta. Men jag börjar få kött på benen för den nu också och blir mer och mer säker på vad jag ska skriva ner och har till och med börjat skriva på den. Gott om tid kvar, och eftersom jag sällan brukar skriva saker innan dagen innan det ska in måste jag säga att det är extremt tidigt av mig att börja skriva på den nu.:P Men den ska ju ha fotnoter/nötter också och det avskyr jag.:P

Vad håller jag på med?

1. Utgå från texterna av DUMÉZIL i kompendiet. Vilka fördelar kan du se med DUMÉZILs tolkningar gentemot den tidigare forskningen? Vilka faror kan ligga i DUMÉZILs (trefunktions)system och angreppssätt? Tydliggör i båda fallen konsekvenserna med exempel. Anknyt till litteraturen och argumentera för eventuella ställningstaganden.

2. Belys med hjälp av tre ställen i ADAMs text hur man på olika sätt argumenterat för eller emot författarens trovärdighet. Identifiera om argumenten är t.ex. textkritiska, arkeologiska eller religionsfenomenologiska och referera till litteraturen som tar upp dem. Tag gärna kritisk ställning till argumenten du anför.

Är det konstigt att det går långsamt?Att det kan vara så

Tänk att allt är roligare än att plugga.

Oj vad det regnar

Bara den korta promenaden till ICA och hem gjorde mig dyngsur.

Om nån undrade alltså.

Jag ser nog riktigt urlöjlig ut

Jag sitter och sniffar på mitt hår, för det luktar sådär gott som det gör när det är nytvättat. Tog i och hade till och med i inpackning, något jag är alldeles för dålig på för jag har inget tålamod för det. Då måste jag ju hitta på nått att göra i några minuter utan att stå under duschen. Löjligt!

Idag har nog varit en spa-dag. Fotbad, lite träning, ansiktsmask och sen då inpackning. Jag har aldrig varit med om en ansiktsmask som luktat så äckligt. Det var ren pina att ha den i ansiktet tills den stelnat, och dessutom försvinner ju inte lukten bara för att man sköljt bort den. Huvva!

Alldeles nyss ringde Sara också och jag blev lite smådeprimerad bara för att jag inte är hemma nu och kan umgås. :S Inte för att jag är särskilt sugen på
Dundermarknaden, men mina kompisar, mina kompisar...

Man blir så kreativ av öl

Hemtenta, hemtenta, hemtenta och för omväxklings skull - lite hemtenta på det hela.

Jag blir snurrig. Det är så mycket text. Så mycket fakta, som han vill att jag komprimerar till 4 sidor med 1,5 radavstånd. Ta dig nånstans.:P Dessutom tänker han betygssätta det jag ser som fördelar och nackdelar. Kan han ens betygsätta det jag tycker? Det kan han väl ändå inte säga är rätt eller fel? Konstig formulering på tentafrågan kanske.

Tur att jag har en sambo som ska göra samma hemtenta. Eller tur och tur - han förvirrar mig och det gör inte så att nått blir bättre.:P Tur att det är ett par dagar tills det ska in. :D

Antingen är jag i klimakteriet eller så är jag sjuk

Jag svettas och fryser om vartannat.. Det kanske är chocken av myggattacken jag råkade ut för när jag stack ut näsan genom dörren. Eller så är det på grund av att jag måstat koncentrera mig jättedjupt för att måla naglarna.

Det är jobbigt med långa naglar. Jag river mig själv stup i kvarten och så fort jag ska röra vid Kasper så har jag nästan gjort ett sår. Jaja, så är det när man varit nagelbitare hela livet. Då måste jag hålla dem målade för att jag inte ska börja bita på dem igen, omedvetet.

Diska måste jag göra också - å ve och fasa. Tur att det finns en massa lasagne kvar sen igår, så middagen är inte svårplanerad. :D

Back to the books!


Många gånger är jag fundersam på vad jag håller på med.

Min sambo är min hjälte

Imorse när jag ställde mig framför badrumsspegeln insåg jag att min sambo är min hjälte. Ibland, vet ni, har man bra dagar då man känner att man kan gå utanför dörren och vissa dagar känner man bara: Ah, var är papperspåsen som jag kan dra över huvudet?

Idag var en dag av det senare slaget. Flammig hy, hår åt alla (och jag menar verkligen alla) håll, allt kändes bara förjävligt. Som tur är behöver jag bara se mig när jag ställer mig framför spegeln. Det går ju att undvika, speciellt sådana här dagar. Min sambo ser på mig hela dagarna, varje dag. Och han har dessutom mage att kalla mig vacker, speciellt idag. Han är konstig den där.

Men ändå, min fulhetsdagshjälte.


Bara för att jag går ut:

Så börjar det att regna. Dåligt. Fast det gör inte så mycket heller, för nu har det varit nog mycket värme för mig ett tag.

Jag kämpar på med pluggandet, det går sakta men säkert framåt. Synd att det inte är så kul bara.

Tråksöndag

Söndag är vår städdag. Vi dammsuger, dammtorkar, skurar golv ( varannan vecka), diskar och håller på. Nu när det dessutom är hemtentatid så finns alltså också pluggandet också som pockar i bakhuvudet hela tiden...

Nu vet ni vad jag hittar på på dagarna.


Valborg

Var är åskvädret?

Imorse vaknade jag av att det regnade. Jag blev minst sagt överlycklig eftersom det vore skönt att röra om i luften lite. Kasper påstod dessutom att det hade kommit en åskknall...

Nu ska det helt plötsligt vara strålande sol hela dagen. Skit också!

Ah! Jag trodde jag flyttat ifrån dom

Vi har mygginvasion. Dom är överallt när man går ut. Förut i dag låg de i bakhåll i skuggan och trots myggnätet är de inne i lägenheten.. Blaha. Jag som knappt sett en mygga sen jag flyttade till Uppsala.. Usch då.

Inte acceptabelt

Tur att vi får bredband gratis från universitetet. För hade jag betalat så hade jag varit en otrevlig kund vid det här laget. Internet ligger nere alldeles för ofta nu.

Det är så varmt så jag klarar inte av att tänka. Jag började sätta mig med hemtentan och läsa, men det gick inte. Det går inte att koncentrera sig och jag har ont i huvudet för att det är så varmt. Inte har vi nån fläkt heller. Damn!

Deja vu

Första gången jag vaknade idag kunde jag knappt andas för att det var så kvavt i rummet. Dock lyckades jag somna om för jag tycker inte att halv nio nån gång är en rolig kliva-upp-tid.

Nu har jag, för första gången på flera veckor, lite ensamtid. Den sträcker sig till typ 12.30 då Kasper kommer hem igen, och då kan man pussas lite innan jag åker så han får lite ensamtid.:P Det är det sista seminariet idag, och vi är väääldigt glada att vi är i olika grupper. Vi syns lite för ofta just nu. Fast det hinner vi ju sakna när vi ska vara ifrån varandra en månad sen.:P