Gårdagen

Fy fanken vad jag mådde dåligt imorse... men vi hade en superkväll igår. :) Först åkte vi till Sofia där vi drack lite och spelade spel, och sen vid 23.30 gick vi till BJ's och dansade loss.. Jag och Kasper åkte däremot så att vi hann med sista bussen hem vid 02.30..

Nu ska vi bara göra oss i ordning och sen ska vi till Fredrik som tydligen har korridorsfest... Jösses..

Uppladdning pågår...

... inför utgång.. Problemet är som vanligt: Vafan ska jag ha på mig?

Ingen morgonmänniska

Jag tänkte skriva: Ingen morgonmänniska i sikte, men jag insåg att herr ledig är vaken så han får väl räknas in i den kategorin ändå. Hade jag varit ledig hade jag sovit i minst 1-2 timmar till.:P

Däremot har jag då en kompis som har tänkt försöka få mig till att bli en morgonmänniska, genom att ta med mig på spinning vissa mornar.. Jag dör av bara tanken eftersom jag ogillar spinning. Fast igår när vi köpte gymkort var vi duktiga och både gymmade och aerobicsade, så idag/ikväll lär jag ha ajaj i hela kroppen..

Nu ska jag iväg på föreläsning (med en ny föreläsare, tjoho!) och sen måste jag nog på systemet och handla lite har jag för mig.;P

Vad gör ni idag?

Beslutsångest

Jag har verkligen varit anti att flytta till korridorboende.. Men idag satt jag och räknade lite på det och mot hur jag bor nu skulle jag kunna tjäna mellan 25000-35000 under ett år på att inte bo i lägenhet... Hmm.. Valet kändes helt plötsligt inte så jättesvårt längre. jag menar, det är ju inte för resten av livet.

...

Jag är omotiverad och oproduktiv.

Punkt.

Suck och pust och stön

hur ska det gå när jag ska bo ensam när jag håller på att krypa ur skinnet efter bara nån dag? :S

Fiolmusik, bibeln och lite tentaplugg

Igår kväll, när jag allmänt kände att min fredagskväll som bestod av att läsa lite bibel till ett seminarium på måndag nog inte var den roligaste i världshistorien, tog jag och gick ut på balkongen för en nypa frisk luft. Då hör jag hur nån av grannarna spelar fiolmusik på hög volym, antingen egengjord eller på dator/skiva/lp.. Whatever.. Dessutom var det Bamse-sången när jag var ute... Hmm.. Min fredag kändes helt plötsligt lite bättre.

Idag däremot, mår jag pyton och ska sysselsätta mig med nån av de andra böckerna i kurslitteraturen. För att få läsa B-kursen är det nämligen tvunget att klara 3-4 (jag minns inte riktigt) av de 5 delkurserna, så nu är det bara att klarade två nästkommande, helst 3 om jag räknar med den förra som har omtenta ett par dagar innan nästa (förvirrande? welcome to my life). Som det ser ut nu har jag tenta 10/11, 27/11, 2/12 och 14/1.. Skönt med jullov däremellan.. Vore jobbigt om tentan för sista delkursen vore där vid 18-19/12 någon gång.. Ohyggligt jobbigt.

Fröken virrig gör entré

Alltså, jag är förvirrad i vanliga fall.. Men idag känns det som om jag har åkt in och ur medvetenhet.. Vet inte hur många gånger jag funderade på vad föreläsaren pratade om... För idag tog jag mig i kragen och gick dit. :) Inga problem magmässigt, men huvudet var då tydligen inte på topp.. Har dessutom köpt på mig böckerna för delkursen igen för typ 1000 kr.. för en månad, aningens dyrt, men det har visat sig nästan nödvändigt i andra kurser inför tentor.. så jag köper väl på.. Blä.. Kanske kan sälja dom nästa år.. billigt iofs eftersom det är överstrykningar i dom, men det finns ju dom som inte bryr sig om sånt också..

I min ensamhet har jag fått för mig att laga lasagne också, bara för att det är så snuskigt gott.. hittills har inget exploderat och det ser ofantligt lovande ut i ugnen.. Annars är inte matlagning någon av mina talanger.. :P


Såhär vettig känner jag mig idag.;P

Det är tanken som räknas

8.15 klev jag upp och insåg att jag nog gjorde bättre i att stanna hemma den här veckan och låta kroppen vila upp sig ordentligt så jag kan gå nästa vecka.

12.15 klev jag upp.. Min kropp behövde nog en hel del sömn den.. ;P

På Uppsalafronten inget nytt

Jag ojar mig lite, går omkring som en krokig liten tant, och har småont.. Imorrn ska jag däremot försöka gå på föreläsning, det är ambitionen.. Vi får se hur det går.;)

Kaninen har fått ett nytt hem också nu.. Bra för henne, lite ledsamt för mig :(


Hux flux sådär

I söndags vaknade jag med grymt ont i magen.. Efter telefondiskussion med mamsen ringde jag sjukvårdsupplysningen som absolut tyckte att jag skulle in på akuten... Med (världens snällaste) Kasper i släptåg åkte jag sjukskjuts in, hamnade på akuten där nån snubbe klämde lite på mig, frågade om jag inte kunde vara med barn (det verkar vara den frågan alla inom vården ställer till mig) och skickade sedan upp mig till gynekologen för att vara säker på att det inte var nått fel där även om han misstänkte blindtarmen.

Sagt och gjort, skjuts till gyn, med en sån där blå vagnliknande sak de har, vänta där i 5 timmar eftersom det enbart fanns en läkare som skulle ha hand om både gynekologi och födlsar.. Great.. Själva besöket tog typ 10 minuter och hon konstaterade glatt att det inte var nått fel "där nere".

Tillbaka till akuten - med mer ont i magen. Blev lite mer klämd på - då gjorde magen snäppet ondare. Inskriven.. Blodprov till höger och vänster och till slut hade även febern kommit... Tjohej! 01.45 börjar dom operera mig, och en riktig fuling till blindtarm var det tydligen för jag blev kvar ett extra dygn för att jag behövde antibiotika..

Missade tentan, och blev tre hål i magen rikare.. Schysst!

Nu är jag överlycklig över att vara hemma och att jag har en snäll rumskompis som har tagit hand om mig och hälsat på mig.. Han var dessutom där med mig hela söndagen - guld värd!

Understrykningar, disk och lördagsmys

Kort sammanfattat är det min lördag. Massa plugg - understrykningar i både böcker och på (färdig)renskrivna anteckningar, diska hela köket känns det som men sen kommer Fredrik och vi ska ha lördagsmys han, jag och Kasper.. Har inte sett Fredrik sen valborg, så nuni...

Nu - tillbaka till disken. *tumme ner*

JA!

Woho, jag klarade tentan! Riktigt bra dessutom, var bara 0,5 poäng från VG. Lite surt, men vad gör man? Jag klarade den ju!!

Såinihelvete

Idag, mina damer och herrar, har det pluggats hejvillt. Från att jag vaknade imorse tills 20 kanske.. men sen har jag sett film och bara varit.. Kom innanför dörren för nån halvtimme sen sådär.. Nu är jag trött som ett svin och tror att jag tar och dör.. Även fast jag fortfarande har föreläsningsanteckningar att skriva... Goodie..

Imorrn - nya tag.

I 2 minuter

Under de två minutrarna det tar för mig att cykla till ica kräksnöade det.. Stora blöta snöflingor. När jag klev av cykeln och gick till bussen lugnade det ner sig lite och när jag satte mig på bussen slutade det snöa.. Schysst att låta det verkligen vräka ner när ska ut? Vem är det som ogillar mig där uppe egentligen?

Förgäves

Innan jag hinner vakna till av klockan på morgonen har mitt undermedvetna hunnit ställa om alarmet och somnat om, om det nu inte är så att jag faktiskt måste upp av en ordentlig anledning (läs föreläsning/seminarium). Imorse tänkte jag vara duktig och åka in till skolan vid 8 för att ha lite pluggtid på skolan på mig.. Men nänä, det sket sig så ofantligt så... Jävla strunt!

Nuså ska jag ta itu med läsningen inför morgondagens seminarium och hoppas på att nånting fastnar. Efter en dag med föreläsningar så är inte huvudet på topp!

Ge det ett slut tack!

Min sjuka verkar ta omtag. Jag har ont i hela kroppen, fryser i omgångar och huvudet känns tungt och hopplöst.. Skitskitskitskit (ursäkta språket)

Ska se klart CSI, läsa lite bok och sen sova. Imorrn är det nästan en heldag.. Om jag orkar.. En massa ibumetin ska nog hjälpa det.

Sakta men säkert

Min hjärna verkar sakta men säkert vänja sig in i allt som ska göras och jag är helt plötsligt inte lika blind för den gigantiska diskhögen, alla monsterstora dammråttor och allt som ska pluggas.

Förutom tenta om en vecka har jag också ett seminarium under den här veckan som det ska pluggas till. :S Dessutom har Kasper inte börjat packa sina saker än, och det känns som om det vore bra för honom att göra det snart. Ju fortare hans saker är nerpackade desto fortare kan jag packa upp det lilla som ska upp.. typ min andra servis eftersom jag donerar den vi haft tillsammans till honom. Jag är sååå snäll.:P

Det är faktiskt väldigt läskigt att inse att jag, om 3 veckor, är singel och ensamboende... Det kommer att bli en chock. Och vafan ska jag göra med all plats som det kommer bli i det tredje rummet? :O Det so kommer finnas härinne när han åkt är mitt skrivbord och en bokhylla, kanske 2.. Shit. Inte kan jag köpa på mig nått nytt heller, för jag ska ju ha en annan lägenhet sen.. I annat fall hade jag mer än gärna köpt en mysig läsfåtölj. Skit i om den är mysig förresten. En billig och duglig läsfåtölj!

Tredje gången gillt

Jag vet inte hur många gånger jag vaknade i natt och hostade så att jag knappt kunde somna om. Därav somnade jag också om båda gångerna klockan ringde. Skit också, jag som tänkt vara så duktig nu på morgonen. Nåja, det får komma sen det med, precis som allting annat.

Har en föreläsning 14.15-16 om Buddhismen som jag längtar till. Just buddhism oich hinduism är så fruktansvärt spännande.:)

Nä, fy på mig.. Hopp i duschen och sen frukost och så mycket pluggande jag hinner innan det är dags att spatsera/cykla till skolan.

Vafan

Egentligen borde jag sova.
Men jag har fastnat framför Frequency, filmen som går på 3an...
Skit också.

Multitasking på hög nivå

Wallanderfilm på 4an. (inte just nu för nu är det nyheter)
Föreläsningsanteckningsrenskrivning på datorn
Och i alla pauser - musik och allsång (eller ensamsång heter det väl när man är själv)

Musiken är min drog


Att vara sådär smart i efterhand som man alltid är:

Varför renskriver man inte anteckningarna direkt när man kommer hem istället för att helt plötsligt sitta med 30 sidor som ska skrivas?

Fotboll

Jag ger blanka fan i fotbollen. Knepig sport. 22 idioter på en boll. Eller snarare 20, för i varje sida står det en snubbe framför ett par stolpar med nät och vill absolut inte ha den där bollen... Knepigt.. Ge dom varsin boll istället. Dom tjänar nog mycket för att ha råd med det.

Saken är att idag var det match mellan Sverige och Danmark. Mitt (numera svenska) danska ex satt i soffan med dansk fotbolltröja och sjöng, skrek och svor på danska. Det mina damer och herrar var underhållande, inte fotbollen. Den såg jag inte ens.

Simpsons och renskrivning

Det går långsamt men det går framåt.

Tranquility


Spännande

Jag skulle lätt kunna gå en kurs om bara buddhism och en om hinduism som var på ett halvår vardera. Det är så spännande religioner. Nu tänkte jag istället fokusera på att bli klar med min utbildning nån gång istället, så det fick vara.

Ska försöka få med mig herr x (bokstavligt talat) ut på en fototur i skogen. Hösten är så vacker.

I have

Hittade den här hos Liv

I have
01. bought everyone in the pub a drink
02. swam with dolphins

03. climbed a mountain
04. taken a ferrari for a test drive
05. been inside the great pyramid
06. held a tarantula
07. taken a candlelit bath with someone
08. said “i love you” and meant it
09. hugged a tree

10. done a striptease
11. bungee jumped
12. visited paris
13. watched a lightning storm at sea
14. stayed up all night long, and watched the sun rise
15. seen the northern lights

16. gone to a huge sports game
17. walked the stairs to the top of the leaning tower of pisa
18. grown and eaten your own vegetables
19. touched an glacier
20. slept under the stars
21. changed a baby’s diaper
22. taken a trip in a hot air balloon
23. watched a meteor shower
24. gotten drunk on champagne
25. given more than you can afford to charity
26. looked up at the night sky through a telescope
27. had an uncontrollable giggling fit at the worst possible moment
28. had a food fight

29. bet on a winning horse
30. taken a sick day when you’re not ill
31. asked out a stranger
32. had a snowball fight
33. photocopied your bottom on the office photocopier
34. screamed as loudly as you possibly can
35. held a lamb
36. enacted a favorite fantasy
37. taken a midnight skinny dip
38. taken an ice cold bath

39. had a meaningful conversation with a beggar
40. seen a total eclipse
41. ridden a roller coaster
42. hit a home run

43. fit three weeks miraculously into three days (alltid innan tentor)
44. danced like a fool and not cared who was looking
45. adopted an accent for an entire day
46. visited the birthplace of your ancestors
47. actually felt happy about your life, even for just a moment
48. had two hard drives for your computer
49. visited all 50 states
50. loved your job for all accounts
51. taken care of someone who was shit-faced
52. had enough money to be truly satisfied
53. had amazing friends
54. danced with a stranger in a foreign country
55. watched wild whales
56. stolen a sign
57. backpacked in europe
58. taken a road trip
59. been rock climbing
60. lied to foreign government’s official in that country to avoid notice
61. gone for a midnight walk on the beach
62. sky dived
63. visited ireland
64. been heartbroken longer than you were actually in love
65. in a restaurant, sat at a stranger’s table and had a meal with them
66. visited japan
67. benchpressed your own weight
68. milked a cow
69. alphabetized your records
70. pretended to be a superhero
71. sung karaoke

72. lounged around in bed all day
73. posed nude in front of strangers
74. gone scuba diving
75. got it on to “let’s get it on” by marvin gaye
76. kissed in the rain
77. played in the mud
78. played in the rain
79. gone to a drive-in theater
80. done something you should regret, but don’t regret it
81. visited the great wall of china
82. discovered that someone who’s not supposed to have known about your blog has discovered your blog
83. dropped windows in favor of something better
84. started a business
85. fallen in love and not had your heart broken
86. toured ancient sites
87. taken a martial arts class
88. swordfought for the honor of a woman
89. played d&d for more than 6 hours straight
90. gotten married
91. been in a movie
92. crashed a party
93. cheated on your partner.
94. kissed someone so passionately it made you dizzy
95. gotten divorced
96. had sex at the office
97. gone without food for 5 days
98. made cookies from scratch
99. won first prize in a costume contest
100. ridden a gondola in venice
101. gotten a tattoo
102. found that the texture of some materials can turn you on
103. rafted the snake river
104. been on television news programs as an “expert”
105. got flowers for no reason
106. masturbated in a public place
107. got so drunk you don’t remember anything
108. been addicted to some form of illegal drug
109. performed on stage
110. been to las vegas
111. recorded music
112. eaten shark
113. had a relationship for more than 2 years
114. gone to thailand
115. seen siouxsie live
116. bought a house
117. been in a combat zone
118. buried one/both of your parents
119. had hairexstensions.
120. been on a cruise ship
121. spoken more than one language fluently
122. gotten into a fight while attempting to defend someone
123. bounced a check
124. performed in rocky horror
125. read - and understood - your credit report
126. raised children
127. recently bought and played with a favorite childhood toy
128. followed your favorite band/singer on tour
129. created and named your own constellation of stars
130. taken an exotic bicycle tour in a foreign country
131. found out something significant that your ancestors did
132. called or written your congress person
133. picked up and moved to another city to just start over
134. …more than once?
135. walked the golden gate bridge
136. sang loudly in the car, and didn’t stop when you knew someone was looking
137. had an abortion or your female partner did
138. had plastic surgery
139. survived an accident that you shouldn’t have survived
140. wrote articles for a large publication
141. lost over 100 pounds
142. held someone while they were having a flashback
143. piloted an airplane
144. petted a stingray
145. broken someone’s heart
146. helped an animal give birth
147. been fired or laid off from a job
148. won money on a tv game show
149. broken a bone
150. killed a human being
151. gone on an african photo safari
152. ridden a motorcycle
153. driven any land vehicle at a speed of greater than 100 mph
154. had a body part of yours below the neck pierced
155. fired a rifle, shotgun, or pistol
156. eaten mushrooms that were gathered in the wild
157. ridden a horse
158. had major surgery
159. had sex on a moving train
160. had a snake as a pet
161. hiked to the bottom of the grand canyon
162. slept through an entire flight: takeoff, flight, and landing
163. slept for more than 30 hours over the course of 48 hours
164. visited more foreign countries than us states
165. visited all 7 continents
166. taken a canoe trip that lasted more than 2 days
167. eaten kangaroo meat
168. fallen in love at an ancient mayan burial ground
169. been a sperm or egg donor
170. eaten sushi
171. had your picture in the newspaper
172. had 2 (or more) healthy romantic relationships for over a year in your lifetime
173. changed someone’s mind about something you care deeply about
174. gotten someone fired for their actions
175. gone back to school
176. parasailed
177. changed your name
178. petted a cockroach
179. eaten fried green tomatoes
180. read the iliad
181. selected one “important” author who you missed in school, and read
182. dined in a restaurant and stolen silverware, plates, cups because your apartment needed them
183. …and gotten 86’ed from the restaurant because you did it so many times, they figured out it was you
184. taught yourself art from scratch
185. killed and prepared an animal for eating
186. apologized to someone years after inflicting the hurt
187. skipped all your school reunions
188. communicated with someone without sharing a common spoken language
189. been elected to public office
190. written your own computer language
191. thought to yourself that you’re living your dream
192. had to put someone you love into hospice care
193. built your own pc from parts
194. sold your own artwork to someone who didn’t know you
195. had a booth at a street fair
196. dyed your hair
197. been a dj
198. found out someone was going to dump you via livejournal
199. written your own role playing game
200. been arrested

 

Om du gör den här, tala då om det för mig.:)

Man märker ju dock att det finns en hel del saker kvar att göra.:P

Den ni!

Bloggerskorna åker limousine till blogawards.
Idag fick jag en hel buss för mig själv från att jag klev på tills att jag klev av.

Bara en halvtimme sen

Det är ingen höjdare att vara på skolan vid 8, ska börja 8.15, och läraren dyker upp 8.45.:P Tur att hon hade en bra anledning och att hon är bra på det hon gör, men det var nära att jag skulle gå hem precis innan hon kom.

sitter här nu med kaninen på golvet. När hon försvinner kommer det att bli tomt även om vi kanske inte umgås så mycket med henne. Men hon har ju alltid varit där och om man är ledsen kan man gå ut, hämta henne och burra ner näsan i hennes päls (sen att man har hår överallt sen var ju en annan sak) Min lilla prinsessa.. det är ju min bäbis ju!

Playboybunny for sale!

Eller, bara min lilla skrutt, men ändå. ;P Pga separationen ska hon nu säljas. :(


Blocketannons

Förvirringen är total

Idag hade jag en informationsföreläsning för fortsatta studier. Jag vet redan att jag måste läsa en b-kurs (med verksamhetsförlagd utbildning/praktik) och en c-kurs... men nu tydligen är det så att jag kan välja att läsa två b-kurser ifall jag skriver c-uppsats i historia istället för religion. Visst, jag kan välja att skriva i båda, men det känns ju lagom onödigt.

Nu vill jag döda dom som gjort min förvirring så enorm. Jag har 8 dagar på mig att bestämma mig.. 8!! Skulle jag vilja läsa två b-kurser så har vet jag vilka två, men problemet är att just dom slås ihop nästa höst.. Jättebra.. Skitschysst, för då måste man ju välja inriktning iaf... Usch då.

Vad gör jag?

Dagens horoskop

Väduren

Hela tisdagen handlar om praktiska val och effektiva beslut. Du är bra på att åstadkomma saker.

Från aftonbladet

 

Åhfan! Det kanske är dags att jag börjar försöka bli effektiv och åstadkomma saker idag då.


Kanske på bättringsvägen

Tillsammans med min bästa vän - Ibumetin, klarade jag faktiskt av att ta mig till skolan idag. Envis när det gäller kan man väl säga att jag är. Hade det varit en föreläsning hade jag aldrig i livet gått dit, men seminarium som innebär komplettering om man missar ville jag inte vara med om att måsta göra om.:P Jag insåg i alla fall att cykling vart helt utanför resonemanget så idag - och antagligen resten av veckan också, blev det bussen som gällde.

Seminariet - icke så givande skulle jag väl påstå. Seminariefrågorna diskuterades knappt.. Så tack och lov för att jag var där för tänk er mig svarandes på kompletteringen på frågor som jag inte blivit ställd? Hjälp!

Nu ska jag och mitt ibumetinfulla huvud fira med en punschrulle (dammsugare tänkte jag skriva, men insåg att mamma kan få för sig att jag städar) och sen middag.. + lite glass till House, tror ni inte?


Nähä

Inte är det bättre idag heller.

Som en isbjörn

Påpälsad med fleecekläder (till och med huvan är på huvudet) fryser jag som en liten hund. :S Nu ska jag ta en ibumetin och hälsa på min bästa vän sängen. Imorn lär det inte bli mycket föreläsningar för mig... Attans.

Med hjärnan rinnandes ur näsan

Jag försöker verkligen plugga. Dock är det lite svårt då det, så fort jag lutar huvudet över en bok, känns som om ett ton cement lägger sig på bakhuvudet och försöker pressa ut hjärnan genom ögon/bihålor/näsa. Känns lovande inför 4h med föreläsningar i morgon med farbrorn utan powerpointpresentationer. Hur ska jag klara av att hänga med?

Cykla gör jag då i alla fall inte, med tanke på att det är nog jobbigt med tre kilometer uppförsbacke med motvind när man är fullt frisk. Som jag mår nu skulle jag nog krokna vid ica, det är väl två minuter med cykel och max 500 meter...

Nåja, allt märks imorrn. Tills dess tar jag mig igenom pluggningen sakta men säkert.


All for love


Så dålig på...

... att lägga mig i tid...

Lite bättre? Kanske...

Idag kan jag åtminstone sitta upprätt utan att ha hällt i mig en hög ibumetin.  Får hoppas att det bara var en snabbsläng av nått som jag fick. Å andra sidan är jag helt utmattad så jag tvivlar på att jag är helt frisk. Men det är väl det helgen är till för, eller hur?

Damn it!

Jag tror jag börjar bli sjuk. :S

Det allra bästa med att vara ensam...

... måste vara att man kan springa omkring, dansa hejvillt och sjunga med i all musik som spelas.:)

You're beautiful


Och så var det helg

Imorrn är jag ledig, och gillar det stenhårt! Jag är skittrött och alldeles jätteförvirrad efter föreläsningarna. Det gick bra fram till slutet på den andra då folk började fråga frågor och allt jag tyckte var självklart innan blev bara ett förvirringsmoment. :S

Nu ska jag fortsätta vara sällskaplig med tobleronen.:)