Light a Candle

Jag tror att Marie har smittat mig lite så nu sitter jag och myser till julmusik.

Det jag egentligen ville med det här inlägget är att se tillbaka lite. Om någon hade sagt till mig i juli 2007 när jag tog pick och pack och flyttade till Uppsala att jag, efter lite drygt två år, skulle bryta upp med Kasper och sedan klara mig väldigt bra själv tills jag hittade Martin och bytte stad hade jag nog skrattat åt dem. Det fanns liksom inte.

Att flytta från Uppsala fanns inte ens på kartan vid jul i fjol.

För ett år sedan bodde jag inte ens själv än för Kasper hade inte fått sitt korridorsrum och inte jag mitt. För lite drygt ett år sen visade han vilken bra bästa vän han är genom att ta med mig till akuten och sen hälsa på mig varje dag medan jag hämtade mig från blindtarmsoperationen. Han satt ju trots allt och väntade med mig från 14 på akuten till runt 23 när jag blev inlagd. Lite av en ängel ibland kan jag tänka.

 

Tänk vad olika livet vill än vad en själv vill ibland. Just det där med att vandra bort från Uppsala och ett nästan fem år långt förhållande. Att ta valet att bosätta sig i ett korridorsrum med bara en massa män..

Och tänk vad livet kan ordna sig till det bästa. Att genom en slump hitta en gammal kompis på facebook och bjuda in honom och hans lägenhetskompis för att dansa och umgås med mig och en av mina bästa vänner.. Att märka att den där lägenhetskompisen var alldeles alldeles underbar och att när han åkte blev det tommare än vad det någonsin varit innan. Att våga chansa - både på ett nytt förhållande och på en ny stad, och det väldigt fort.

Jag ska inte ljuga. Jag saknar Uppsala, och önskar att vi istället valt att han skulle ha flyttat till mig, men jag har fått väldigt mycket här som inte fanns där, men jag saknar en massa också. Och även om han är alldeles alldeles underbar så har vi våra ups and downs precis som alla andra men jag brukar alltid somna säker på att jag älskar honom och att det är precis såhär som det är meningen att det ska vara.

 


Renovering

När vi fick flytta tillbaka till vår nyrenoverade lägenhet möttes vi av kalabaliken i bender.. Jag vet inte vad människorna har gjort i 4 veckor men frågan är om vi inte kunnat göra det lika snabbt själva, och slutresultatet hade inte blivit en mintgrön fondvägg, en förlorad kryddhylla, en dusch som blöter ner hela badrumsgolvet och en förlorad vägghylla i badrummet (men för all del, det ingår ju ett badrumsskåp sa killen i mailet och dessutom kunde jag ju få ett duschdraperi om det blev blött på golvet(!?))

Hur som haver så tog vi saken i egna händer och målade om väggen nu i helgen. Alla andra väggar i hela lägenheten är vita men inte den här... Vem som valde den mintgröna färgen vet jag inte men den är tydligen standardiserad så alla måste tvingas leva med den. Nice...

Såhär såg det ut innan.. Bild 2 är mer rätt färg på väggen

 

Slutresultatet blev såhär.

Behöver jag säga att vi (speciellt jag) är otroligt mycket mer nöjda idag? Nu fattas bara resten av sakerna som råkade försvinna samt att jag lär mig hur jag ska duscha utan att behöva vada genom badrummet efteråt.


Fy så roligt!

Jag trotsade kroppen och åkte och var med på corebollpasset.

Det var awesome! Jag vill göra igen! Och igen och igen och igen.. Får se om jag känner samma sak när träningsvärken infinner sig.:P

Att hålla på att krevera

Jag har i stort sett varit sjuk hela den här veckan. Illamående och alltihop har bara varit ett helvete. Den enda rörelse jag fått den här veckan var i tisdags när jag cyklade fram och tillbaka till skolan två gånger och igår när jag gick fram och tillbaka till hemköp...

Idag är det Coreboll för Aktiv Student som gäller.. Och jag vill verkligen verkligen gå men jag vet inte om min kropp orkar.. Jag kallsvettas och mår allmänt skitdåligt.. Bör man träna då? Jag tror inte att jag har feber, men jag vet inte om jag vågar träna ändå. Coreboll får vi prova på en gång till men det är inte förrän efter jul... Hmm.

Bland alla flyttkartonger är jag inte säker på var mina träningskläder är heller.. Dags att leta kanske?

Jag älskar Wuffmorgenthaler


Det däringa Aktiv Student

Suzanne frågade om jag inte kan berätta mer om min träningsgrupp och eftersom jag ändå är hemma och är dösjuk kan jag ju göra ett försök.:)

När jag började på LiU i höstas såg jag stora annonsblad som satt upp runt hela campus: "Riktiga soffpotatisar sökes". Eftersom jag nog är den mest slöa människa jag känner tog jag till slut tag i mig och sökte till det här programmet. Speciellt efter att ha läst på lite mer om det.

I 6 månader, från den 1 oktober till den 31 mars, är jag med i en grupp som kallas för Aktiv student även fast det är vad vi allra minst var från början. Jag trodde aldrig att jag skulle komma med, och därför kändes det lätt att söka men sen när jag fick komma in på intervju och fick veta att jag var en av 85 sökande som skulle gallras ner till 20. Från intervjuerna skulle de gallra bort fem personer till.. Tanken som slog mig var: Gissa vem som blir en av de fem?

Tydligen är jag så bra på att ordbajsa så att de hade blivit grymt intresserade av mig och ville träffa mig för att se att jag i verkligheten var så som mitt mail verkade.. Och jag kom med på en gång. Helt fantastisk känsla. Skrämmande, men fantastisk.

Summan av kardemumman är att jag nu har flera schemalagda träningstillfällen i veckan, som inte är obligatoriska. Jag försöker dock att missa så få som möjligt eftersom jag annars tror att jag kommer skippa alltihop. Precis som jag gjort alla andra gånger. Vi har också workshops och föreläsningar och så fick vi lösa gymkort för perioden så mycket billigare än alla andra får.

I första veckan hade jag också ett livsstilssamtal med projektledaren där vi pratade om var jag är idag och var jag vill hamna, hur jag ska nå dit och vad som kan göra att jag misslyckas. Ett himla nyttigt samtal och jag kände att han inte dömde mig trots alla fel (som jag vet om att) jag faktiskt gör.

En gång i veckan är det nu alltså spinning som gäller, även fast jag verkligen avskyr det. Det är trots allt bara 30 minuter och ledaren är den bästa spinninginstruktör jag haft. Det gör jävligt mycket faktiskt. Alla pass kör i 30 minuter från början för att vi ska få upp en grund och märka att vi tycker att det är kul. Det är ju bara att gå på andra pass också om vi vill och så kan de öka tiden när de känner att vi är mogna.

Det som är så speciellt är att vi får prova på så mycket olika saker under de här veckorna. Det är både core, coreboll, afropowerdance, box, bodypump och till slut även yoga och pilates men också sånt som fotboll och innebandy såg jag. Vi har också fått rundvisning i gymmet. Det känns riktigt bra att få prova på olika saker med en grupp man vet är i samma form som en själv för då behöver man inte bry sig om hur bra alla andra är.

And I love it!

Jag kan också säga att nästan det första vi gjorde tillsammans var ett litet slags fystest.. Fruktansvärd sak som vi ska göra om i slutet för att se hur mycket vi förbättras.

Ett par mål för mig finns: Jag behöver inte gå ner i vikt (inte så noga så, men det vore ju trevligt) utan jag vill tappa mitt omfång. Det är där problemet sitter för mig. Jag vill visa att jag kan, att jag också kan tycka att träning är roligt och hitta det som passar mig bäst så jag kan börja med något varje vecka som jag anser vara jättekul. Det största målet är väl kanske att jag lovat att springa Trosa Stadslopp nästa sommar med min sambo.. Det är 8,9 kilometer och jag har aldrig i mitt liv kunnat springa så långt. Jag vet inte ens om jag har gått så långt. När jag sprang med pappa varje varje dag i en sommar kunde jag till slut springa en kilometer i streck...

Önska mig lycka till, för det lär jag behöva.;)

Konstig det där

Om man alltid håller sig ett poäng under VG på alla uppgifter, då får man även ett poäng under VG i slutbetyg..

Mamma Mia!

Nu har min mamma åkt hem efter att ha varit här sen i fredags kväll. I lördags var vi ute på stan hela dagen och sen på söndagen var det dags för Mamma Mia. :) Nu har jag sett filmen men det var ändå kul att se musikalen. Det var dessutom den engelska uppsättningen.:)

Nåja. Sen har det varit lunch på stan och bowling också. :)

Nu ligger jag bakom i kursen jag läser också. Så det är bara att dra igång nu. Men, det lär jag väl inte göra preciiiiis just nu utan bara se klart på alla program som jag har missat och sen hittar jag säkert nått roligare att göra och sen något mindre roligare men gör det ändå bara för att slippa externredovisningen... Woho!

En vecka som aktiv student

Fy fan vilken träningsvärk jag har!
Fotboll är livsfarligt. Det är det som kan summeras av kardemumman. Det tog inte många minuter innan jag låg på golvet. Herrn som jag försökte ta bollen av var mer stabil än jag var om man säger så.:P

Nu ska jag bygga pussel med min mamma som är här och hälsar på.:) Och imorrn är det dags för Mamma Mia! :)

Träningsvärk

Jag hatar träningsvärk. Verkligen hatar.. Men jag har kommit fram till att jag får lära mig att älska skiten eftersom den antagligen kommer att vara en följeslagare i stort sett alla dagar nu i sex månader, under det här projektet jag är med i.

Måste ändå säga att jag tycker om gruppen, jag tycker om tränarna/ledarna och jag tycker om stödet. Jag tycker om idéerna jag har fått för att på något sätt faktiskt gå ner i omfång (vikten är inte viktigast för mig, utan snarare centimetrarna).. Mat- och träningsdagbok för att hålla koll på mig själv och stegräknare av samma anledning. Nyss var jag ute på en 45 minuters promenad samtidigt som jag hade mamma i örat. I måndags var det spinning i 30 minuter och igår hade vi nått litet fystest som var mer nervöst innan än under och efter..

Men hallå.. Vem fan sätter mig på att hoppa över hinder? Vad tror den personen om mig egentligen? Att jag har spänst? Att jag över huvud taget kan röra på mig? Haha.. Nja, det är jag väl ingen höjdare på. Men det ska ändras.

Fystestet var hopp över-kryp under 8 hinder. 10 st squats(?) 10 armhävningar på valfri svårighetsnivå och sen springa fem varv rund fyra koner.. Det tog inte så lång tid och kanske inte låter så jobbigt heller, men tanken är att vi ska göra om den om sex månader för att se hur mycket vi förbättrats. Det ska bli himla spännande, och jag är stolt över min insats. Jag kämpade på utav bara s*t*n...

På fredag är det fotboll. Det kan jag väl inte säga att jag ser fram emot direkt, men jag ska vara med och jag ska ge det en chans.

Igår hade jag även ett livsstilssamtal med han som håller i hela projektet och jag var riktigt nervös innan. Det kändes som om han skulle klanka ner på min livsstil och mina val men det var inte alls så och det var riktigt skönt. Att få föra en saklig diskussion om hur man är i nuläget, vad man har för mål, hur man ska nå dem och vilka problem som kan uppstå var bra och nyttigt och därifrån fick jag med mig tankarna om matdagbok som jag utvecklat till mat-, tränings och stegräknardagbok. Är också med på en stegräknarsida där man också kan lägga in alla sina träningar under dagen och omvandla dem till steg..

Jag är taggad! :)


Här ser jag väl ändå bra hurtig ut? :P (jag saknar mina revyer)